Călinoiu cere verificarea asfaltului de la Crasna la Ţânţăreni

Ion Călinoiu a cerut verificarea asfaltului turnat pe drumul dintre Crasna şi Ţânţăreni. Şeful Consiliului Judeţean a făcut solicitarea respectivă în şedinţa operativă pe care o are în fiecare zi de luni cu subordonaţii săi. Acesta vrea să afle astfel cum se comportă lucrările făcute în toamnă pe tronsonul respectiv de drum, pentru ca eventualele deficienţe să fie remediate în timp util. Călinoiu a invitat şi diriginţii de şantier şi firma constructoare pentru a participa la verificările respective.

Şoferii care au circulat pe drumul respectiv au apreciat calitatea covorului asfaltic turnat până acum, însă puţini sunt cei care nu îi iartă pe constructori pentru că la intrarea în Jupâneşti au „uitat” să aducă la nivel covorul cel nou şi pe cel vechi de asfalt. Astfel, maşinile dau în denivelarea respectivă ca în bordurile înalte din Târgu Jiu, lucru care, evident, strică din confortul călătoriei.

Lucrările la drumul respectiv au început anul trecut şi ar urma să fie finalizate în cursul lui 2009. Reabilitarea celor <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />70 km de drum se face cu bani împrumutaţi de Consiliul Judeţean, în scurt timp urmând să înceapă şi lucrările de modernizare a drumului de sub munte, aşa cum este cunoscut tronsonul dintre Curtişoara, Crasna, Novaci şi Polovragi. Călinoiu a cerut ieri măsuri şi pentru ca pe ultimul tronson amintit să nu fie disconfort în trafic odată cu începerea lucrărilor.

Intre doua drumuri, Calinoiu vrea simpozion despre energie

Şeful Consiliului Judeţean are însă şi alte planuri pentru viitorul apropiat, iar acestea nu se referă la şedinţa ordinară de azi, ci la discuţii despre minerit şi energie. Acesta vrea şi „organizarea unei întâlniri cu specialiştii din minerit şi energetică de la nivelul judeţului, profesionişti cu experienţă mare în domeniu, pentru găsirea soluţiilor optime şi avantajoase pentru Gorj, în cadrul Strategiei energetice naţionale” Pentru cine nu mai ţine minte, Călinoiu a mai avut pe la începutul lui ianuarie, imediat după sărbători, o întâlnire cu „mari specialişti” din minerit şi energetică pe aceiaşi temă.

Meseriaşii în cauză erau Eugen Davidoiu şi Laurenţiu Ciurel, şeful Consiliului Judeţean vorbind la momentul respectiv despre necesitatea formării unei structuri unice în domeniu, adică o companie energetică naţională pe care şi-o doreau liberalii. „Punctul de vedere comun, prezentat de directorii celor patru societăţi cu capital de stat, a fost utilitatea reluării discuţiilor privind constituirea acestei companii, deoarece în momentul de faţă, ordonanţa de guvern care stabilea înfiinţarea acesteia a fost abrogată. Prin reorganizare în cadrul companiei, complexurile energetice ar putea obţine lichidităţi pentru continuarea investiţiilor. Preşedintele Ion Călinoiu a spus că va face un lobby foarte puternic, la nivel parlamentar şi guvernamental, pentru ca această companie să aibă sediul în Gorj, astfel încât să fie cu adevărat utilă pentru judeţ. „Profitul se trimite acolo unde este sediul, deci avem nevoie ca aceşti bani să rămână aici”, a mai precizat acesta. Directorii complexurilor Rovinari şi Turceni, Laurenţiu Ciurel, respectiv Marian Motocu, au arătat că rezervele de lignit din subsolul Gorjului, estimate pentru încă aproximativ 50-60 de ani de exploatare, nu vor mai însemna nimic în condiţiile în care cei doi coloşi nu se modernizează urgent, în cel mult 2-3 ani”, se preciza într-un comunicat al Consiliului Judeţean de la începutul lunii.

Altfel spus, foştii directori mizau în continuare pe cartea companiei energetice unice şi ştiau că în 2-3 ani pun lacătul pe uşa complexurilor pentru că nu au prea făcut nimic pentru menţinerea lor pe piaţă. Întâlnirea avea loc cu puţin înainte de schimbarea foştilor moşieri, semn că Ion Călinoiu a crezut până în ultima clipă în menţinerea lor pe posturi.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: