Călinoiu: Dacă Rotaru vrea să fie exclus, se rezolvă!

Preşedintele executiv al PSD Gorj pare dispus să lămurească problemele pe care par să le aibă unii primari din teritoriu, nemulţumiţi de faptul că li s-a cerut să facă 80% prezenţă la vot la referendum, iar rezultatele finale pe judeţ arată doar un scor de 55%. Primari ca Sorin Bucurescu sau Marian Rotaru vor analize la sânge în partid, iar Ion Călinoiu le răspunde prompt, în cazul edilului din Leleşti fiind convins că, de fapt, acesta ar căuta o excludere din PSD pentru a putea candida apoi la Camera Deputaţilor pe listele unei alte formaţiuni politice.

Sorin Bucurescu şi Marian Rotaru au avut întotdeauna procente bune în localităţile pe care le conduc şi, de aceea, atunci când vine vorba de tras concluzii, nu se sfiiesc să le ceară şefilor analize la finalul cărora să se taie „în carne vie”. Reacţiile lor nu au fost pe placul lui Ion Călinoiu, care crede că dacă aceştia munceau mai bine filiala putea avea scor mai bun şi în alte zone din judeţ. În plus, edilul din Leleşti este ameninţat cu excluderea pe care şi-o cam caută cu lumânarea… „Colegii care au rezultate bune i-aş ruga să facă o analiză mai atentă a ceea ce s-a întâmplat la referendum. Bucurescu, de exemplu, este foarte aproape de Mătăsari, unde prezenţa a fost de 45%. Ca un bun coleg l-aş ruga să observe că acolo e o zonă cu mulţi mineri, că acolo este sediul sindicatelor miniere, care le-a cerut oamenilor să boicoteze referendumul, iar el, tot ca un bun coleg, putea să se implice şi să îl ajute pe primarul de la Mătăsari să obţină şi el un scor bun. În privinţa lui Rotaru, pentru mine lucrurile sunt destul de clare. Îi spun deschis că dacă aşteaptă să fie dat afară prin astfel de atitudini se rezolvă. Nu stau la cotitură pentru că el cred că asta urmăreşte. A spus că de când este la Primărie are cravata mare, dar lui îi trebuie minte mai mare, nu cravata. Vrea să candideze la deputaţi de la un alt partid, îl ajutăm, o rezolvăm repede cu excluderea!”, spune, tranşant, Călinoiu.

Rotaru îşi cere scuze

Edilul din Leleşti recunoaşte că nu se aştepta la o replică atât de tăioasă din partea lui Călinoiu şi spune că nici vorbă de plecare la un alt partid. Marian Rotaru declară că tot ce îşi doreşte este să ştie ce le spune oamenilor pe care i-a scos la vot ca să-l demită pe Băsescu, iar preşedintele suspendat revine la Cotroceni pentru că partidul nu a strâns suficient de multe voturi în demersul său. „Eu am spus doar realitatea, nu ştiam că asta poate deranja. Nu am acceptat să fiu vicepreşedinte ca să fiu pe o linie moartă. Dacă vor aşa ceva, să nu aştepte rezultate nici de la mine. Dacă ei cred că o declaraţie a mea e nepertinentă îmi cer scuze, dar eu cred că am spus doar adevăruri, nimic altceva. De ce ni s-a mai impus un target de 80% dacă scorul pe judeţ e departe de acest procent? Ce-o să le mai spun eu acum la Leleşti oamenilor, că i-am scos din nou la vot şi ei şi-au luat ţeapă, că Băsescu tot nu e schimbat? După ce ai un eşec, ei cum îşi asumă un asemenea rezultat?”, întreabă Rotaru.

„Şi în privinţa candidaturii, au ajuns unii să candideze pe un colegiu pe viaţă, ca monarhii, mai au puţin şi îl transmit din generaţie în generaţie“.

Marian Rotaru

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: