Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Călinoiu despre funcţia de prefect: “E foarte bine ce a spus Ciocea”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, îl sprijină pe primarul Ion Ciocea care este dispus să meargă până la Crin Antonescu pentru a împiedica numirea lui Octavian Lupulescu pentru funcţia de prefect. Călinoiu spune că-l apreciază pe edilul comunei Bustuchin întrucât susţine promovarea profesioniştilor.

Rep.: Au trecut alegerile. În momentul de faţă, cum stau lucrurile în interiorul USL-ului?

I.C.: În ceea ce ne priveşte Uniunea Social Liberală a funcţionat. La Gorj a fost un USL total care avut rezultate ce le putem aprecia la nivel naţional ca fiind foarte bune. Evident, era loc şi de mai bine.

Rep.: Cu toate acestea au apărut o serie de nemulţumiri privind numele vehiculate pentru nominalizările în funcţii de conducere.

I.C: În primul rând, principiul funcţionării USL-ului este clar: nominalizarea în funcţiile de conducere la instituţiile deconcentrate nu se va face pe baza recomandărilor politice aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Am văzut efectele politizării excesive şi nu vom proceda ca cei dinaintea noastră. Aşa că Ministerele de resort vor promova oameni în funcţii pe criterii pur profesionale. În al doilea rând, punctele de vedere ale unuia sau altuia nu înseamnă că ar exista o problemă la nivelul Uniunii Social Liberale de la Gorj.

Rep.: Primarul Ciocea a spus că va ajunge până la Crin Antonescu dacă va fi susţinut pentru funcţia de prefect Octavian Lupulescu. Cum comentaţi?

I.C.: Şi ce-a spus rău în asta- E foarte bine ce a spus Ciocea, dar asta nu înseamnă că e împotriva liberalilor sau a Uniunii Social Liberale. Chiar îl apreciez pe Ciocea. Toţi ar trebui să ţinem la promovarea oamenilor de calitate, a celor bine pregătiţi.

Rep.: Aţi avut vreo discuţie cu domnul Ciocea privind declaraţiile sale?

I.C.: N-am avut nici o discuţie şi nici nu cred că e un lucru extraordinar de rău ce a făcut. Cu toate acestea trebuie să avem o reţinere în ceea ce declarăm pentru că este vorba de opinia pe care o formăm la nivelul gorjenilor. Indiferent de conflictele personale sau de interese le spunem tuturor că nu vom promova oameni, în funcţii, pe criterii politice.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: