Călinoiu: Directorii CEO nu mai pot fi schimbaţi

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat ieri că structura finală de conducere a noului Complex Energetic Oltenia este cea făcută publică de Laurențiu Ciurel, vicepreședintele PSD. Potrivit președintelui Consiliului Județean, lista nu mai poate suferi modificări în acest moment urmând să fie aprobată de Consiliul de Supraveghere al CEO.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia va prelua conducerea actualului Complex Energetic Craiova și nimeni nu va mai putea face nimic în acest sens, a spus ieri președintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Culmea este că Ion Călinoiu spune că lista care-l include pe social-democratul Laurenţiu Ciurel a fost stabilită de vechiul Guvern. Acesta mai spune că şi sindicatele au fost de acord, contrazicându-l astfel de secretarul USMO Gheorghe Etăgan, care le transmitea liderilor USL că sunt mulţi specialişti în Gorj. ”Această structură, la modul cel mai sigur, a fost stabilită prin tot ce a însemnat acte administrative, discuții cu sindicate, statut, de către fosta guvernare și nu se mai poate interveni cu nimic în lucrurile astea”, a declarat Ion Călinoiu.

Faptul că cea mai mare parte din directorii CEO se regăsesc pe aceleași funcții în cadrul CE Craiova, pare să nu-l deranjeze cu nimic pe președintele Consiliului Județean Gorj. ”Pe mine prea puțin mă interesează cine face parte din conducere, pe mine mă interesează ca această structură să fie viabilă pentru că numirile vor fi întotdeauna controversate. Trebuie să ne intereseze să eficientizăm unitatea pentru că vedeți că energia hidro începe să revină în forță pe piață, se vede că s-a redus consumul de cărbune în ultima vreme. Trebuie să adaptăm această structură la nevoile noastre”, a declarat Ion Călinoiu.

CONDUCERI

Pentru conducerea complexurilor energetice sunt vehiculate următoarele numiri Marian Motocu la CE Turceni, Ion Pisc la CE Rovinari, iar Vasile Ogârlaci la SNLO.

CONTROVERSE

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, a intervenit aseară într-o emisiune la Gorj Tv, şi a spus că factorii locali nu au avizat în niciun fel echipa propusă de Bălăşoiu. Cârciumaru a spus că Bălăşoiu va veni astăzi la Târgu Jiu pentru a da explicaţii cu privire la listă, pentru că la simpozionul SOS Oltenia a fost discutată o altă organigramă, cu directori din Gorj. "Mie mi se sparg toate în cap, se fac presiuni de tot felul, domnul Bălăşoiu să vină să dea explicaţii pentru ce a făcut", a spus Cârciumaru.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: