Călinoiu: Drumul Târgu Jiu - Motru este un mare disconfort

Lucrările aşa-zis de întreţinere care se fac pe Drumul Național Târgu Jiu - Motru îi scot din minți pe șoferii care trec prin această zonă, mai ales pe cei care se aleg cu parbrizele sparte și care nu sunt deloc puțini la număr. Disconfortul creat pe acest drum este recunoscut chiar și de autoritățile județului Gorj, însă nu se poate face nimic. Ion Călinoiu susține că acolo nu se pot face investiții mari, pentru că drumul de pe Dealul Bujorăscu trebuie deviat din cauza activității miniere.

În acest moment se fac tratamente asfaltice la Drumul Național Târgu Jiu-Motru, și din acest motiv acest tronson de drum a devenit coșmarul șoferilor. Nu numai că circulația este îngreunată, dar zeci de șoferi și-au spart parbrizele din cauza criblurii care este împrăștiată pe partea carosabilă. Autoritățile județene cunosc bine situația și recunosc faptul că s-a creat un mare disconfort participanților la trafic, însă spun că nu sunt alte soluții pentru întreținerea acestui drum. „Trebuie să se circule cu atenție, e destul de greu, mai sunt și parbrize sparte, dar nu avem ce face. Pe drumul acela nu se pot face alte investiții, pentru că va trebui deviat din cauza activității miniere și se fac doar lucrări de întreținere. Este un mare disconfort, dar alte soluții nu sunt”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Șoferii își pot recupera daunele în instanță

Deși au asigurare, dar și procese verbale de constatare a avariei de la poliție, şoferii nu-și pot repara autoturismele în baza asigurărilor. „Conform ordonanței CSA, societățile de asigurări sunt obligate să plătească dacă poliția constată printr-un proces verbal că s-a produs o pagubă chiar și nefiind contact material, dar societățile de asigurări au o poziție subiectivă față de acest paragraf de lege și soluția optimă pentru primirea despăgubirilor este instanța de judecată”, a declarat Ion Bobei, reprezentantul unei firme de asigurări.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: