Călinoiu i-a dat un ultimatum lui Bălăşoiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Ion Călinoiu este implicat în deciziile luate la nivelul Complexului Energetic Oltenia, deşi acuză conducerea că această companie este excesiv politizată. Deşi cel care convoacă directorii CE Oltenia, la şedinţă este el, în continuare spune că societatea este plină de pedelişti. Oricum, la finalul şedinţei Ion Călinoiu a enumerat nişte cerinţe pe care speră că Bălăşoiu le va onora.

Cele patru luni de mandat pentru conducerea CEO şi Consiliul de Supraveghere sunt pe final, dar cel mai probabil nu s-a făcut nimic pentru funcţionarea corectă a acestei companii, dat fiind că nu este zi în care Ion Călinoiu să nu le amintească acestora că imediat după expirarea termenului vor zbura. Însă sunt alte declaraţii care sfidează inteligenţa cititorilor şi ascultătorilor.  

Ce i-a cerut lui Bălăşoiu

Preşedintele Călinoiu a explicat că după întâlnirea cu aceştia este sigur că societatea este excesiv politizată. „Am discutat probleme de funcţionarea Complexului Energetic Oltenia, de ceea ce înseamnă activitate pe fiecare entitate din complexul Oltenia şi cum îşi fac datoria factorii de răspundere de acolo. Lucrurile sunt foarte clare şi ne întăreşte poziţia noastră, chiar dacă discutam într-un cadru politic, că este excesiv politizată activitatea mineritului la nivelul conducerii şi până la nivelurile inferioare. Vreau ca dl Bălăşoiu să îndeplinească cerinţele pe care le avem la nivelul judeţului Gorj“. Mai departe a enumerat cerinţele. Călinoiu nu a spus însă ce se poate întâmpla dacă Bălăşoiu nu va executa ordinele. „Să avem în reşedinţa judeţului sediu, să avem activitate desfăşurată la nivelul conducerii complexului energetic Oltenia profesionistă şi nu politică, să avem un program de realizare a investiţiilor programate şi a surselor financiare pentru re-tehnologizarea şi condiţiile de mediu, program de reconstrucţie ecologică, să avem investiţii sociale pentru că s-au strămutat sate care nu sunt predate autorităţilor locale, să avem infrastructura preluată în responsabilitatea complexului, drumuri, Băile Săcelu. Dacă răspunde afirmativ la aceste lucruri nu este nicio problemă“, a încheiat Ion Călinoiu.

Cine-i închide gura lui Călinoiu?

În ultimele luni preşedintele Ion Călinoiu este sursa de informaţii a jurnaliştilor dat fiind că este singurul care mai face declaraţii referitoare la CE Oltenia. În cadrul companiei a fost emis un document ce le „închide gura“ tuturor. Singura persoană desemnată să răspundă întrebărilor ziariştilor este Elena Zamfir însă este greu de găsit. În aceste condiţii, singurele informaţii despre companie sunt date de şeful judeţului.

Ion Călinoiu bate tararaua cu democrat-liberalii care încă dau ordine în companie şi vorbeşte continuu despre cum USL trebuie să-i suporte pe aceştia.

Dar, după ziua de marţi, când şeful judeţului a convocat la şedinţă directorii din complex în frunte cu şeful Constantin Bălăşoiu, declaraţiile despre cum conduc pedeliştii compania sunt răsuflate.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: