Călinoiu: I-aş recomanda lui Iriza să se ducă în PMP

Vicepreşedintele PSD Ion Călinoiu a luat atitudine după ce fost criticat de deputatul Scarlat Iriza într-un interviu acordat ziarului nostru. Printr-o declaraţie acordată ieri unui post de radio local, Călinoiu îi recomandă lui Iriza să se înscrie în PMP. Acesta crede că deputatul nu are loc în PNL, deşi îşi doreşte să fie la putere.

Rep.: Deşi nu a demisionat din PSD Gorj, domnul Scarlat Iriza se gândeşte să treacă la PNL. Ce părere aveţi?

I.C.: Iriza este în căutări de a-şi duce până la capăt cariera politică, a venit la PSD, ne-a sprijinit pe toţi, noi n-am făcut nimic pentru Iriza, el a avut cele mai importante rezultate. El a încercat, după ce a văzut că în urma alegerilor prezidenţiale Partidul Social Democrat n-ar mai putea fi în continuare la guvernare, să slăbească puterea  partidului, lucru pe care nu poate să-l realizeze Iriza. A căutat să se ducă la aripa Geoană-Vanghelie, a văzut că acea iniţiativă n-a fost una de perspectivă, iar acum preia discursul liderilor liberali, al lui Dan Vâlceanu, căutând să-şi facă loc printre ei, lucru pe care sunt convins că nu-l va realiza. Eu cred că Iriza nu se va opri şi va căuta în continuare un partid, care să-l recunoască drept un lider marcant.

Rep.: Credeţi că urmăreşte să fie la putere?

I.C.: Faptul că urmăreşte să fie la putere e un lucru democrat. Când am fost în opoziţie Iriza lucra la Hidroelectrica. Pe timpul guvernării Boc, era singurul pesedist care avea cel mai mare salariu. Guvernul Boc a restructurat oameni, pe Iriza nu l-a dat afară. Repet, sunt convins că nu va găsi loc la liberali. Eu i-aş recomanda să se ducă în Partidul Mişcarea Populară al doamnei Udrea. Acolo e nevoie de lideri şi i-aş recomanda să ţină cont de sfatul meu.

Rep.: Deputatul Scarlat Iriza vă consideră „groparul” Complexului Energetic Oltenia. Cum comentaţi?

I.C.: Prin tot ce spune Iriza, de departe vede oricine că e un om lipsit de caracter. Eu am fost împotriva a ceea ce înseamnă dezmăţul, jaful din Complexul Energetic Oltenia, încă de pe vremea când eram în opoziţie. Poate am fost singurul care spuneam lucrurilor pe nume. În continuare susţin ca politica de a aborda strategia energetică naţională să fie aceea cu centrul pilon în cadrul acestei strategii Complexul Energetic Oltenia. Altceva nu am făcut, decât am cerut tuturor să lase CE să nu se mai vandalizeze, să nu se mai fure, pe româneşte.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: