Călinoiu îndeamnă membrii PSD la război cu PDL

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, le-a cerut ieri colegilor săi de partid să se mobilizeze şi să nu-i mai lase pe reprezentanţii PDL "să trăiască în pace", primarii organizaţiei fiind sfătuiţi de aceştia să reziste presiunilor la care sunt supuşi în ultima perioadă. În replică, democrat-liberalul Ionel Manţog spune că PDL luptă doar cu problemele din minerit şi energie, probleme nerezolvate de ani de zile şi a căror notă scadentă se apropie acum.

Peste 250 de delegaţi ai PSD Gorj au fost prezenţi la Târgu Jiu la o întâlnire în cadrul conferinţei judeţene extraordinare, în cadrul căreia Ion Călinoiu le-a spus acestora că ministrul de interne Dan Nica nu a greşit atunci când a vorbit despre posibila fraudare a alegerilor. El i-a acuzat pe democrat-liberali că "adună ilegal" fonduri pentru campanie, menţionând că PDL Gorj organizează în diferite localităţi, la sfârşit de săptămână, excursii cu pensionarii. Călinoiu s-a adresat cu această ocazie primarilor PSD din judeţ, cerându-le să rămână în partid şi să lupte pentru Mircea Geoană.

"De la guvernare nu plecăm ca nişte laşi. Trebuie să înţelegem cu toţii că nu trebuie să-i mai lăsăm să trăiască în pace atâta timp cât ei îşi bat joc de noi şi de economia judeţului. Nu vrem să fim complici cu aceşti oameni care sunt inconştienţi prin măsurile pe care le iau în minerit şi energie. Ştiu că aţi fost convocaţi pe rând la Turceni (n.r. - Complexul Energetic), vi s-au promis bani pentru biserici, că vi se angajează fraţii şi nepoţii. Spuneţi-le că nu suntem de teapa lor. Trebuie să nu lăsăm loc duşmanilor să se bucure", a menţionat Ion Călinoiu în discursul său. Preşedintele executiv al PSD Gorj a precizat că perioada următoare va fi una şi mai grea pentru aleşii locali în cazul trecerii partidului în opoziţie.

Manţog: Numai "un tâmpit" s-ar opune colaborării dintre complexuri şi primării

Fostul lider al PDL Gorj, Ionel Manţog, şef de campanie electorală al organizaţiei şi director economic al Complexului Energetic Turceni, a respins acuzaţiile formulate de Ion Călinoiu. El afirmă că la Turceni sunt în curs de implementare programe de mediu şi de retehnologizare care vor asigura funcţionarea unităţii în continuare. Manţog a menţionat că nimeni nu poate forţa vreun primar să treacă la un alt partid pentru că legea prevede demiterea automată a primarului respectiv din funcţie. Fostul şef al PDL Gorj spune însă că, în calitate de director economic la CE Turceni, i-a ajutat pe unii dintre aleşii locali în rezolvarea unor probleme ale comunităţilor, indiferent de culoarea politică a acestora.

"Eu personal am ajutat oamenii fără să-i caut de carnetul de membru de partid. Unităţile miniere trebuie să ajute comunităţile locale pentru că trăiesc într-o simbioză, iar dacă cineva reclamă lucrul acesta este un tâmpit. PDL are un program extrem de clar şi precis pentru minerit şi energie, iar la Turceni lucrurile sunt cele mai avansate din acest punct de vedere, spre deosebire de la Complexul Energetic Rovinari, unde unitatea e aproape blocată pentru că amici ai domnului Călinoiu au încheiat contracte pe sume uriaşe fără să asigure şi finanţarea", spune Manţog.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: