Călinoiu: Nu scăpăm de gropi prea curând

Drumurile Gorjului vor mai rămâne pline de gropi cel puţin câteva săptămâni bune de acum încolo. Şeful Consiliului Judeţean a avut o întâlnire pe această temă cu firmele responsabile cu lucrările de modernizare, Ion Călinoiu constatând cu această ocazie că pe un singur tronson sunt şanse ca anul acesta să se şi lucreze efectiv. Tronsonul respectiv este cel dintre Rovinari şi Filiaşi, unde firma spaniolă de construţii a demonstrat încă de anul trecut că are cu ce să facă lucrările, doar vremea rea împiedicând-o până acum să nu îşi onoreze obligaţiile din contract.

Călinoiu se declară însă descumpănit atunci când vine vorba despre problemele existente la tronsonul dintre Rovinari şi Bumbeşti-Jiu. Firma de construcţii este din Ungaria, are o filială la Oradea şi până acum nu a lucrat mai nimic. Drumul este un real pericol public, şoferii riscând să îşi distrugă maşinile şi la o singură cursă făcută prin gropile de acolo. Şeful Consiliului Judeţean spune că firma mamă din Ungaria ar fi promis un credit de 15 milioane de euro pentru filiala sa din România, bani cu care să fie luate utilaje, însă Călinoiu nu crede că lucrurile se vor îndrepta în curând.

Tronsonul de drum dintre Câlnic şi Târgu Jiu va continua să arate şi el ca după bombardament încă vreo câteva săptămâni bune de aici încolo. O firmă din Craiova a câştigat licitaţia pentru a moderniza cei 15 kilometri, dar, dacă nu o încurcă vremea încă rece, firma invocă lipsa banilor pentru a se apuca de lucrări, şoferii fiind nevoiţi să dea zilnic în miile de gropi care au apărut pe şoseaua respectivă.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: