Călinoiu promite din nou drumari pe tronsonul Rovinari - Sadu

Călinoiu e convins că la drumul spre Sadu chiar se va lucra luna aceasta! După ani de zile în care nici măcar autorităţile locale şi judeţene nu au mai ştiut ce să creadă despre amânările repetate la lucrările de modernizare a drumului dinspre Rovinari către Bumbeşti Jiu, ca să nu mai vorbim de şoferi, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj vine şi dă asigurări ferme că de luna aceasta muncitorii chiar vor putea fi întâlniţi pe traseul respectiv, cu tot disconfortul pe care îl vor crea în trafic.

Ion Călinoiu intră de mâine în concediu de odihnă, iar pentru a se asigura că atunci când se întoarce de la mare nu va fi luat iar la întrebări de ziarişti cu privire la faptul că a cam trecut vara şi mare brânză nu s-a întâmplat pe drumul amintit, el a mai avut ieri o întâlnire cu reprezentanţii Drumurilor Naţionale şi ai firmei spaniole care se ocupă de modernizarea şoselei.

Şeful judeţului recunoaşte că multe nu s-au făcut pe drumul respectiv până acum, aşa cum şi-ar fi dorit inclusiv el, dar e convins că la mijlocul lunii, când va reveni la muncă, din concediu, va putea să vorbească despre cele cinci mini-şantiere care ar trebui să apară în tot atâtea puncte de pe tronsonul amintit. Drumul este unul european şi acum şoferii au un motiv în plus să nu-i vorbească de bine pe constructori sau pe reprezentanţii autorităţilor judeţene pentru că oricine vine de pe Defileul Jiului vede că acolo se lucrează „în draci”, în timp ce pe porţiunea dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu doar mai apare câte o groapă sau câte o variantă ocolitoare la podurile la care muncitorii par să înceapă treaba.

„Am spus că voi avea întâlniri săptămânale cu cei care sunt responsabili de această lucrare şi pentru că plec în concediu pentru două săptămâni am ţinut să mă asigur că la întoarcere nu voi găsi lucrurile pe drumul respectiv în aceiaşi fază. Am fost asigurat că până pe 14 august când revin eu la birou se va lucra în ritm intens şi până în toamnă se va recupera ceea ce trebuia făcut până acum. Cei care lucrează pe acest drum sunt ca şi apucaţi de treabă şi poate ceea ce au ei de făcut ar fi fost mult mai vizibil dacă nu apăreau sincope. Sunt reţele edilitare care trebuiau mutate, a apărut acea descoperire arheologică de la Castrul Roman, a trebuit refăcut proiectul, şi toate acestea sunt lucruri care trebuie făcute înainte de a se apuca de lucrările propriu-zise. E o muncă pe care puţini o văd. De acum încolo se turează motoarele şi cred că vom vedea progrese evidente în perioada următoare”, spune Călinoiu, asta după ce muncitorii nu au făcut mai nimic până acum, o bună parte din sezonul cald, în care puteau lucra de voie, trecând pe lângă noi ca şi ceilalţi ani în care şoferilor li s-au servit promisiuni de genul „se va face treabă de acum încolo”.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: