Călinoiu: S-a amânat listarea la bursă a CE Oltenia

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a întâlnit ieri cu secretarul de stat pe energie Maricel Popa. Acesta a declarat că Popa i-a garantat păstrarea locurilor de muncă, însă a spus că au discutat şi despre privatizarea majoritară a CE Oltenia.

Călinoiu a aflat de la Popa că nu va mai avea loc listarea la bursă a CEO. „Am discutat despre privatizarea CE Oltenia, care este reluată la orice întâlnire cu FMI, ca urmare a vechiului memorandum, care are această prevedere de privatizare alături de celelalte societăţi cu capital de stat. Nu s-a pus în discuţie, ba mai mult, am înţeles că la ultima întâlnire s-a amânat şi privatizarea pachetului minoritar pentru anul viitor“, a declarat Ion Călinoiu. Listarea unui pachet minoritar de 15% prin aport de capital este un angajament pe care statul român l-a luat în faţa FMI. Guvernul a promis că listarea CEO va avea loc în această toamnă. Pentru asta, compania a angajat o firmă de consultanţă pe care a plătit-o cu 300 de mii de euro. „Nici nu am mai cerut lămuriri, pentru mine n-a însemnat lucrul acesta un capitol important prioritar, deoarece mă interesează societatea în sine, să fie relansată în piaţa energetică“, a spus Călinoiu.

Primele declaraţii privind amânarea listării la bursă a apărut tot de la Laurenţiu Ciurel, directorul companiei, care spunea că nu este momentul oportun pentru a vinde acţiuni ale firmei. Acesta menţiona că CE Oltenia nu este pe un trend crescător şi că cifra de afaceri a scăzut la jumătate, iar în aceste condiţii listarea ar fi un eşec.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: