Călinoiu şi Arjoca, la întâlnire cu noul ministru de interne

Noul ministru al administraţiei şi internelor, Mircea Duşa, precum şi ministrul delegat pentru administraţie, Radu Stroe, au participat ieri la Craiova la o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale din Oltenia, printre cei prezenţi fiind şi preşedintele consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, dar şi subprefectul Sorin Arjoca. Întâlnirea este prima pe care cei doi demnitari de la Bucureşti o au în teritoriu după ce au fost instalaţi în funcţii săptămâna trecută, dar şi prima la care subprefectul de Gorj participă şi stă faţă în faţă cu miniştrii respectivi după izbucnirea scandalului stenogramelor prin care funcţionari din MAI erau interceptaţi discutând despre cum este „curăţat” Gorjul de zeci de mii de morţi.

Sorin Arjoca spune că la întâlnirea de ieri nu s-a discutat nici măcar o clipă despre subiectul respectiv pentru că la nivel de ministru şi minister problema a fost clar înţeleasă, în sensul că oficialii MAI ştiu că morţii din stenograme sunt contabilizaţi pentru o perioadă de peste zece ani, nu de o lună. „Lucrurile sunt clare la acest nivel şi nu e nevoie de discuţii suplimentare. Au fost probleme mult mai importante de pus în discuţie. Că nu s-a înţeles raportarea pe care am trimis-o la Bucureşti şi că s-au dat tot felul de conotaţii, asta e altă problemă, dar realitatea e diferită de ceea ce se discuta prin stenograme”, ne-a precizat subprefectul.

Oricum, la întâlnirea de la Craiova şi Duşa şi Stroe au precizat că nu exclud posibilitatea ca şi lor să le fie ascultate telefoanele, mai ales că ieri, la Parchet, a fost audiat ca martor în acest scandal şi fostul ministru de interne Ioan Rus, care a menţionat că „a fost demis” de „fetele mari” din politica românească, respectiv Crin Antonescu şi Traian Băsescu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: