Călinoiu şi Cârciumaru merg cu jalba în băţ la Bucureşti

De aproape 10 zile nimeni de la PSD Gorj nu mai negociază cu nimeni de la PDL Gorj şi, cu toate acestea, nimeni nu constată că, de fapt, la nivel de judeţ nu avem o coaliţie de guvernământ. Buba se trage tot de la posturile de conducere din minerit şi energie, aşa cum se întâmpla acum patru ani între PD şi PNL, numai că, acum, social-democraţii au oamenii lor în posturi de conducere, dar consideră că, faţă de procentele lor electorale este „prea puţin”.

Ca şi cum alegătorii i-ar fi votat pe unii sau pe alţii ca să se ciondănească toată ziua pe ciolan, politicienii care ar trebui să guverneze judeţul iau azi drumul capitalei în speranţa că vor lămuri lucrurile, adică vor tranşa slujbele cele mai bine plătite la nivel de minerit şi energie. Liderii PSD Gorj merg azi la Bucureşti pentru a discuta cu conducerea centrală a partidului despre felul în care s-au ocupat funcţiile cele mai importante din minerit şi energie de la nivel de judeţ de către membri ai PDL. Preşedintele executiv al filialei, Ion Călinoiu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, spune că, împreună cu liderul organizaţiei, Florin Cârciumaru, va merge la ministrul Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu, şi la vicepremierul Dan Nica pentru a clarifica lucrurile. Acesta afirmă că social-democraţii rămân în continuare nemulţumiţi de felul în care s-au ocupat posturile de conducere, deşi PSD Gorj are proprii reprezentanţi în structurile de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari şi de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

PSD şi-a retras oamenii din CA-uri şi AGA

„Oamenii noştri şi-au dat demisia din consiliile de administraţie şi adunările generale ale acţionarilor, fiind nemulţumiţi de situaţia creată. Toţi spun că nu au fost informaţi despre directorii generali numiţi, deşi, e drept, la SNLO, reprezentanţii noştri au votat pentru instalarea reprezentantului desemnat de PDL. Noi cerem în continuare ca SNLO şi un complex energetic să fie conduse de membrii PSD şi vrem să lămurim aceste lucruri la Bucureşti”, afirmă Călinoiu. Liderii PSD Gorj s-au declarat de mai bine de o săptămână nemulţumiţi de felul în care s-au ocupat funcţiile de conducere în minerit şi energie, motiv pentru care au blocat negocierile cu PDL pentru împărţirea celorlalte funcţii din administraţia locală.

Reprezentanţi ai PDL Gorj au menţionat, în schimb, în ultima săptămână, că posturile de conducere au fost ocupate în baza înţelegerilor făcute la nivel central de şefii celor două partide. Democrat-liberalii gorjeni au directori generali instalaţi la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia şi la Complexul Energetic Turceni, în timp ce la Complexul Energetic Rovinari este director general un membru PSD. De asemena, în adunările generale ale acţionarilor şi în consiliile de administraţie au fost numiţi prin ordin al ministrului economiei reprezentanţi ai ambelor partide. Interesant de remarcat este şi că PSD are, de exemplu, şefia Companiei Naţionale a Huilei, motiv pentru care SNLO a şi revenit PDL, social-democraţii din Valea Jiului având şi ei o problemă de rezolvat. Cei de la PSD Valea Jiului nu se ceartă cu cei de la PDL, ci ei între ei, la Petroşani problema punându-se ca directorul general să fie din estul sau din vestul Văii Jiului!!! Grea dilemă, care, la cum stă tărăboiul şi pe acolo, va fi tranşată tot la nivel de Bucureşti.

Interesul pe indemnizaţia de 25% din leafa directorului general

De fapt, tărăboiul cu „nemulţumirea” s-a iscat cam în acelaşi timp în care la Curtea Constituţională a picat ordonanţa de Guvern care le cerea pensionarilor să aleagă între pensie şi salariul la stat, în cazul în care mai aveau o slujbă şi erau activi. Ce importanţă are asta- Ordonanţa mai limita nişte salarii barosane ale directorilor generali, mai reducea din sumele pe care le primeau membrii consiliilor de administraţie şi adunările generale ale acţionarilor, etc, adică nişte bani pe care social-democraţii şi-au dat seama că nu-i prea iau. Democrat-liberalii au ocupat posturi de conducere şi s-au apucat de treabă, iar de când a apărut posibilitatea ca funcţiile din CA-uri şi AGA să nu mai însemne muncă patriotică, ci 25% din leafa unui director general, adică din vreo 7-8000 de lei, pentru o şedinţă s-au trezit şi „nedreptăţiţii” de la PSD Gorj. „Caşcavalul” i-a atras şi pe liberali ca un an şi jumătate să fie prin CA-uri şi AGA la SNLO şi complexuri. Foştii guvernanţi sunt acum pregătiţi de opoziţie pentru că nu stau tocmai rău din punct de vedere financiar, un astfel de viitor dorind să îşi asigure şi cei care ne vor guverna cel puţin anul acesta, că la cum merg lucrurile căruţa pare să scârţâie din greu şi să crape nu prea târziu.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: