Călinoiu şi Cârciumaru, susţinuţi doar pentru funcţiile politice

Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru şi-au anunţat oficial candidaturile la funcţiile de conducere ale PSD Gorj în cadrul Comitetului Executiv de vineri. Cei doi sunt susţinuţi pentru funcţiile politice. Problema care se pune vizează funcţiile administrative pe care liderii PSD le deţin în prezent. Parlamentarii PSD nu par a fi foarte încântaţi de o altă candidatură a lui Florin Cârciumaru la funcţia de primar şi nici a lui Ion Călinoiu la Consiliul Judeţean.

Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru îşi vor depune candidaturile pentru funcţiile politice la Conferinţa Judeţeană de Alegeri din această toamnă. După şedinţa de vineri au fost şi pesedişti care au cerut ca cei doi să aleagă între funcţiile politice şi cele administrative. Deputatul Vasile Popeangă spune că rămân de discutat candidaturile la Primăria Târgu Jiu şi Consiliul Judeţean. „E de discutat, una e să-ţi anunţi candidatura pentru funcţiile în PSD, alta e să candidezi. Sunt lucruri care se vor analiza. Pentru mine personal nu este o surpriză faptul că vor candida pentru funcţiile de conducere din cadrul PSD Gorj”, a declarat Popeangă.

De aceeaşi părere este şi deputatul Mihai Weber. „Conducerea PSD Gorj este o conducere performantă. Nu s-a discutat despre candidatura la primărie şi la Consiliului Judeţean. Am discutat despre candidaturile la vârful partidului social-democrat. Nu ştiu acum care sunt intenţiile dumnealor. Este posibil să-şi urmeze cariera. Până la alegerile pentru conducerea partidului mai sunt câteva luni. Va fi o conferinţă judeţeană şi atunci vom vedea care sunt direcţiile şi intenţiile fiecăruia”, a declarat Weber. Acesta a mai precizat că intenţionează că candideze pentru un nou mandat de parlamentar. „Trebuie să conturăm birourile, preşedinţii de organizaţii, iar în etapa următoare vom analiza care este cel mai bun reprezentant pentru funcţia de primar în 2016. În ceea ce mă priveşte intenţionez să candidez pentru un nou mandat de parlamentar, dar este prematur să vorbim despre asta”, a precizat Weber.

Ion Călinoiu a evitat să spună dacă va candida la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, asta în condiţiile în care se zvoneşte că ar fi interesat să ajungă senator. „Pentru Consiliul Judeţean urmează, acum vorbim politic”, a declarat Călinoiu. Tot la funcţia de senator aspiră şi consilierul judeţean Andrei Maioreanu, însă şi acesta a evitat să răspundă. „Eu am în ţintă, fără să intru într-un şablon declarativ, să-mi duc la bun sfârşit mandatul de consilier judeţean, să pregătim foarte bine organizaţiile, în special organizaţiile pe care le coordonez eu, organizaţii foarte importante, precum organizaţia oraşului Târgu Cărbuneşti”, a precizat Maioreanu.

COLABORARE

Liderul PSD Gorj a vorbit despre o colaborare cu UNPR pentru alegerile următoare. „A fost o întâlnire constructivă, o întâlnire de lucru, le-am transmis celor de la Gorj ce s-a discutat la Comitetul Executiv de la Bucureşti. Un punct important de pe ordinea de zi a fost mandatarea de către Comitetul Executiv a domnului Ponta, a domnului Dragnea şi a domnului Dolineaschi pentru o discuţie cu conducerea UNPR privind colaborarea în alegerile locale şi parlamentare din anul 2016”, a declarat Florin Cârciumaru.  

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: