Călinoiu şi Văcaru, într-o vizită de „documentare” în Spania

Preşedintele Consiliului Judeţean şi prefectul judeţului nu au revenit ieri la serviciu, după minivanţa de Rusalii. Cei doi sunt plecaţi într-o delegaţie în Spania împreună cu primarul comunei Bustuchin.

 „Săptămâna aceasta preşedintele Consiliului Judeţean se află într-o vizită de documentare în regiunea Catalunya, într-o delegaţie oficială împreună cu primarul comunei Bustuchin şi prefectul judeţului Gorj, domnul Văcaru. Este o vizită de documentare în special pe agricultură, dar şi pe teme de mediu şi ecoturism. Se doreşte dezvoltarea unui proiect internaţional, care va privi schimburi de experienţă între unităţile agricole din Gorj şi unităţile agricole din Spania. Delegaţia s-a deplasat la invitaţia Federaţiei Cooperativelor Agricole din Catalunia, vor avea loc o serie de întâlniri pe mai multe paliere vor avea lic întâlniri cu ministrul Agriculturii din Spania şi cu mai mulţi reprezentanţi de cooperative agricole din acea regiune”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Invitaţia a venit după ce, în luna martie, spaniolii din Catalunya au organizat, la Bustuchin, un simpozion despre cooperativele agricole care se ocupă cu cultivarea murelor şi a căpşunilor. De la acel eveniment au lipsit şefii judeţului, dar care de data aceasta nu au rezistat tentaţiei de a vizita una dintre cele mai frumoase regiuni din Spania. Asta pentru că vizita de „documentare” de la Bustuchin nu este la fel de interesantă ca cea din Catalunya.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: