Călinoiu, singurul care nu vede dezastrul din minerit

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este singura persoană incapabilă să recunoască faptul că mineritul şi energia au ajuns într-un punct critic. Când toată lumea vorbeşte de concedieri, acesta declară că ştie de la Ciurel că „oamenii înţeleg”.

Deşi chiar managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, vorbeşte de mii de concedieri, de închideri de grupuri energetice şi termocentrale, iar sindicatele anunţă proteste de amploare, Călinoiu spune că lignitul e… roz. „Noi nu am făcut o analiză. Am avut o discuţie telefonică cu managerul CE Oltenia, iar acesta a spus că oamenii înţeleg. Este vorba despre un program pe termen scurt care nu afectează în nici un fel măsurile (pe) care a preconizat că le va lua în cadrul CE Oltenia şi un program pe termen lung care înseamnă depunerea pe fiecare grup al termocentralelor (de) analize temeinice de eficienţă. Acolo se vor găsi soluţii de maniera eficientizării activităţii”, a declarat Ion Călinoiu. În condiţiile în care minerii pregătesc un miting de amploare, şeful judeţului dă de înţeles că nu se va băga în medierea conflictului. „Eu nu am nici o competenţă în acest sens. Eu spun foarte clar, din punct de vedere al judeţului, cel mai important este să ne preocupe menţinerea locurilor de muncă pentru că avem o activitate rentabilă în acest domeniu. Pe de altă parte dacă ne băgăm toţi, şi politic, şi să ne dăm cu părerea nu facem decât să învrăjbim atmosfera între partenerii administrativ şi sociali. Ei sunt acum sub un contract colectiv de muncă, iar încheierea noului contract colectiv de muncă trebuie să fie foarte clară. Dezbaterile trebuie să fie aprinse acolo, în interior, până la epuizarea tuturor argumentelor de o parte şi de alta. Nu vor fi disponibilizări”, a precizat Călinoiu. 

ACUZAŢIE 

Deputatul plecat din PSD Scarlat Iriza îl face însă vinovat de situaţia în care se află CEO. „Vor fi disponibilizări, iar Ion Călinoiu este vinovat de dezastrul judeţului. Toate deciziile se iau la Călinoiu în birou, iar el este porta-vocea lui Ciurel. Călinoiu se pricepe la toate. El îşi dă cu părerea până şi de modul cum se învârte un excavator, în condiţiile în care ştie doar cum se cultivă lucerna, fiind inginer agronom”, a declarat Iriza. 

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: