Călinoiu strânge sponsorizări pentru Ziua Rromilor

A vrut o hartă frumoasă a judeţului şi le-a recomandat patronilor să îşi plătească spaţiu publicitar pe hârtia respectivă. Acum vrea sponsorizări pentru un chef ţigănesc programat pe Insuliţă la începutul lunii viitoare, adică în preajma campaniei electorale. Ion Călinoiu s-a transformat din agent publicitar în asociaţie de caritate grijulie cu minoritarii lui Nelu Pavel, scopul fiind unul nobil, iar intenţiile pe măsură, după cum ne-a asigurat acesta.

Consiliul Judeţean Gorj se implică într-o acţiune de adunare de fonduri pentru Ziua Rromilor, preşedintele Ion Călinoiu urmând să caute sponsorizări la scurt timp după ce a făcut şi pe agentul publicitar pentru tipărirea unei hărţi a judeţului. Manifestările pentru care Călinoiu caută bani acum la patronii din judeţ sunt programate pentru 8 aprilie pe Insuliţa de pe Jiu. Nelu Pavel, lider al etniei şi consilier judeţean PSD, a făcut apel public la colegii săi de partid să îl ajute cu sponsorizări, deşi rromii au suficient de mulţi miliardari, care nu au ajutat însă cu bani nici în anii trecuţi. "Am şi eu o rugăminte, pentru a se desfăşura activităţile de pe 8 aprilie, cultural educative, la care vor participa mulţi copii tineri, de la grădiniţe şi şcoli, cine ne poate ajuta pentru premii şi, eu ştiu, diferite costuri, am şi eu o rugăminte, cine poate să ne ajute să fim sprijiniţi", cam aşa a sunat apelul pentru sponsorizări rostit de Nelu Pavel în plenul Consiliului Judeţean.

Rugăminţile lui Pavel l-au sensibilizat pe Călinoiu

Evident că un suflet mare nu putea rămâne insensibil la rugăminţile unui consilier judeţean care peste două luni ar putea ajuta PSD cu voturi. Preşedintele Ion Călinoiu  este cel care i-a promis lui Nelu Pavel că va încerca să îl ajute cu sponsorizări, lucru pe care i-a îndemnat şi pe ceilalţi consilieri judeţeni să îl facă. Acesta recunoaşte că nu poate da sponsorizări direct de la Consiliul Judeţean, dar afirmă că va găsi o modalitate de colaborare cu o firmă care să aibă astfel de posibilităţi financiare. "E nevoie eventual de nişte contracte de sponsorizare, dacă tot aţi făcut apel, cu care să rugăm anumiţi agenţi economici care să îşi manifeste dorinţa şi care, potrivit legii sponsorizărilor, să aibă posibilitatea să facă acest lucru. După şedinţă, eu zic că, în particular, consilierii, vor discuta şi vor cere cei care sunt deschişi, dacă nu, şi la Consiliul Judeţean puteţi lăsa un contract de sponsorizare să facem apel la un agent economic care are disponibilitate pentru aşa ceva", i-a spus Călinoiu lui Pavel.

Vrea doar integrarea rromilor în societate

Preşedintele Consiliului Judeţean declară că nici atunci când s-a implicat în strângerea de fonduri pentru editarea unei noi hărţi a Gorjului şi nici acum nu îşi depăşeşte atribuţiile. Ion Călinoiu spune doar că vrea să ajute şi nu este de acord că, de fapt, îndemnul pentru oferirea de sponsorizări poate aduce avantaje electorale partidului său în preajma unei noi campanii în care PSD mizează iarăşi pe voturile rromilor. "Nu am fost agent publicitar în chestiunea cu harta. Dacă i-am făcut o recomandare, am făcut-o cu căldură. Nu am avut în vedere calitatea de agent comercial, pentru că altfel eram pe lângă un ziar. O asemenea hartă ne reprezintă. L-am recomandat cu căldură pentru că sprijină judeţul cu un număr de hărţi pe care să le avem la dispoziţie la diferite întâlniri. Acum e firesc să avem o anumită deschidere faţă de manifestările culturale din judeţ. Vin studenţii, organizaţiile neguvernamentale, cazuri sociale deosebite, pe care nu poţi să nu le susţii. Sunt şi oameni care au o deschidere din rândul managerilor agenţilor economici, fie că sunt firme mari sau mici şi care fac sponsorizări legale pentru că au facilităţi. Şi dumneavoastră, dacă aveţi posibilitatea să susţineţi o sponsorizare pe lângă cele obţinute pentru publicitatea la ziar, susţineţi o manifestare culturală sau de asistenţă socială. Nu e vorba de a mă pune bine cu rromii, ci de a susţine integrarea rromilor în societate, lucru pe care îl facem bine la nivelul judeţului Gorj şi care se cunoaşte foarte bine, de altfel", afirmă Călinoiu.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: