Călinoiu va ascuţi creioane, iar Florescu devine „director cu vorbitul”

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, crede că pesediştii sunt negri de supărare la gândul că vor pierde majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj. El face glume şi spune că Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, va rămâne să ascută creioane în instituţie, iar  vicepreşedintele Ciprian Florescu se întoarce purtător de cuvânt la PSD. Dian Popescu a mai spus că Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu, şi Ion Călinoiu se duc şi plâng pe la uşa lui Dan Diaconescu, sperând că o vor opri pe Niculina Mocioi, şefa PP-DD Gorj, să facă alianţă cu PDL şi PNL.

Reporter: Domnul Ion Călinoiu vorbeşte despre revenirea la alianţa PSD-PNL în Consiliul Judeţean. Este posibil acest lucru?

Dian Popescu: Nu. După ce a văzut că nu mai are majorităţi, după ce a ameninţat că schimbă toţi liberalii, acum vrea alianţă cu PNL? Nu merge. Nu merge aşa. PNL este un partid cu istorie, care se află în centrul politicii româneşti, nu pe centură. Majoritatea în Consiliul Judeţean se va schimba. Domnul Călinoiu încearcă prin diverse mijloace să convingă consilierii să vină de partea lui, dar nu se va întâmpla. Am spus-o şi o mai spun şi acum: consilierilor nu trebuie să le fie frică pentru că nu li se poate întâmpla nimic. În ceea ce priveşte decizia luată de PNL nu s-a schimbat nimic. Eu sunt alături de ei şi voi fi alături de ei şi la şedinţa de Consiliu.

Rep.: Cum comentaţi ultimele declaraţii ale dlui Călinoiu? În multe dintre acestea ţinta este Niculina Mocioi.

D.P.: Am mare încredere în Niculina Mocioi şi nu comentez intoxicările lui Călinoiu. În acest moment Călinoiu e luat de val. E prima dată când se află în această situaţie, să piardă majoritatea şi atunci recurge la ameninţări, intimidări şi intoxicări. Acum se află în faţa faptului împlinit. Nu mai are ce face.

Rep.: Dar de ce această disperare la PSD?

D.P.: Pierde conducerea judeţului, pierde fondurile de la Consiliul Judeţean. Nu va mai avea puterea judeţului. Nu mai poate da bani cui vrea. Ştiţi că de câte ori dă Consiliul Judeţean bani nu se ştie exact pe ce criterii sunt daţi. Unii primesc mulţi, alţii deloc. Călinoiu va rămâne să ascută creioane în Consiliul Judeţean.

Rep.: Cum rămâne cu domnul Florescu?

D.P.: Domnul Florescu se duce înapoi la birou la PSD, de unde a plecat. Unde era purtător de cuvânt. Dacă nu, poate se angajează pe undeva pe la Complexul Energetic Oltenia, că mai sunt şi alţii, ori la Minprest. Mai înfiinţează un post de director, directorul cu vorbitul.

Rep.: Domnii Călinoiu şi Cârciumaru au fost la Bucureşti…

D.P.: Da, se duc să plângă pe la uşa lui Dan Diaconescusperând că vor împiedica alianţa PPDD cu PDL şi PNL. Dan Diaconescu a spus clar, public, că o susţine pe Niculina Mocioi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: