Călinoiu va plăti scump majoritatea

Ion Călinoiu crede că voturile consilierilor PP-DD pentru formarea majorităţii în Consiliul Judeţean Gorj i se cuvin acum, când partidul lui a semnat un protocol la nivel de ţară cu partidul lui Dan Diaconescu. Acesta nu pare dispus să ofere PP-DD decât postul de vicepreşedinte la CJ Gorj, prea puţin pentru cele cinci voturi ale pepedediştilor. Mai ales că PP-DD a câştigat mult mai mult prin alianţa făcută pe plan local cu PNL şi PDL, mai exact locuri bine plătite în ATOP, o autoritate de ordine publică din care se câştigă bine fără să faci nimic, locuri bune în comisii, dar şi în consilii de administraţie. O opoziţie unită ar fi adus consilierilor PP-DD şi control asupra societăţilor şi instituţiilor din coordonarea CJ Gorj, spitalul judeţean fiind unul dintre obiective.

Ei bine, Călinoiu crede că avantajele obţinute la nivel central de Dan Diaconescu sunt suficiente şi nu ar mai fi nevoie de atâtea concesii. Şi şefa de la PP-DD, Simona Man, crede că va putea impune disciplina de partid la Gorj. Nu va fi însă uşor. Asta pentru că toţi cei cinci consilieri judeţeni ştiu deja că nu mai are rost în 2016 să candideze de la PP-DD, partid ajuns la 3% la nivel naţional, aşa că şi-au aranjat deja ploile pe la PNL, PDL sau UNPR. Mai mult, consilierii nu se tem de excluderi, pentru că există precedente în justiţie în urma cărora votul nu poate fi motiv de pierdere a mandatului, deoarece votul este potrivit conştiinţei, nu al disciplinei de partid. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că majoritatea de 18 consilieri a PNL, PDL şi PPDD poate amâna la infinit luarea la cunoştinţă a excluderilor, dacă ele sunt contestate în instanţă.

Pe cale de consecinţă, consilierii PP-DD au toate argumentele pentru a negocia aşa cum consideră alianţa cu PSD, o alianţă care nu le va putea fi impusă. Ion Călinoiu, despre care am mai spus că nu ştie să-şi trateze cu respect nici partenerii, nici adversarii, va trebui să se aşeze la masa negocierilor, dacă nu vrea să aibă parte de o nouă surpriză în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Gorj. Dacă va eşua şi a treia oară în formarea unei majorităţi, Călinoiu va fi singurul vinovat. Iar faptul că le vorbeşte de sus şi obraznic unor consilieri PPDD arată că nu prea înţelege că este la mâna lor.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: