Călinoiu vede dezastrul de la UM Sadu, nu şi vinovaţii

Liderul social democrat Ion Călinoiu a admis ieri dezastrul cu care se confruntă Uzina Mecanică Sadu, dar încearcă să-l scoată ţap ispăşitor pe Lori Boian, care nu mai conduce societatea de ceva timp. Guvernarea PSD tot schimbă la directori, dar fără rezultate. Şi acum, Călinoiu a anunţat venirea la şefia UM Sadu a directorului tehnic din Romarm, dar acesta nu are nici un gând să vină la Gorj. Între timp, uzina şi-a pierdut toate contractele, iar o mie se oameni îşi pun problema zilei de mâine.

Ion Călinoiu a anunţat ieri dimineaţă, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorul tehnic al Romarm va prelua conducerea Uzinei Mecanice Sadu. Preşedintele Consiliului Judeţean nu a ştiut să spună cum se numeşte noul director, dar a precizat că acesta va ajunge în Gorj în aceste zile. Călinoiu dă asigurări că nu vor fi efectuate reduceri de personal. „La UM Sadu va veni directorul tehnic de la Romarm care va fi director interimar al instituţiei. Actualul director va fi înlocuit pentru că nu este normal ceea ce se întâmplă acolo. Cei de la birouri îşi primesc lunar 70% din salariu, iar cei din producţie primesc doar 30%. Asta înseamnă că managementul este defectuos. Nu vor fi făcute nici un fel de disponibilizări. Le-am spus foarte clar: Să dea dracul să plece vreun om acasă!”, a declarat Ion Călinoiu. Potrivit unor surse Gheorghe Stoica, actualul director tehnic, nu este interesat de această funcţie şi nu intenţionează să plece din Bucureşti.

Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că Lori Boian este vinovat de ceea ce se întâmplă la UM Sadu. „Domnul Boian este responsabil de ceea ce s-a întâmplat la UM Sadu, dar nu vrea să-şi asume responsabilitatea”, a precizat Călinoiu. Boian s-a ferit de prea multe comentarii, spunând doar că este ţinut departe de zona decizională a UM Sadu, dar că 16 ani a tot adus contracte şi bani la uzină.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: