Călinoiu – agent publicitar pentru harta judeţului

Atunci când a scos un album sau o hartă a judeţului, Nicolae Mischie "şi-a luat-o" de nu s-a văzut, mai ales că atunci toată lumea era pornită pe el. Scena se repetă acum la alte dimensiuni, dar cu un alt personal, Ion Călinoiu, care a devenit agent publicitar pentru o firmă ce tipăreşte o nouă hartă a judeţului, actualul şef al Consiliului Judeţean beneficiind de o clemenţă de care predecesorul său nu are parte nici acum.

Preşedintele Consiliului Judeţean a semnat un document prin care recomandă "călduros" firma respectivă în faţa agenţilor economici din Gorj cărora li se propune o colaborare în realizarea noii hărţi. Colaborarea constă în încheierea unui contract de publicitate între firma care editează harta şi orice societate comercială din judeţ, interesată să aibă un spaţiu publicitar la dispoziţie pe marginea hărţii respective. Tarifele ajung şi până la 10.000 de lei, tirajul noii hărţi fiind de 1000 de bucăţi garantate, după cum menţionează chiar Călinoiu în documentul semnat de el. Hărţile vor fi duse pe la biblioteci, agenţii de turism, instituţii publice, patronii firmelor fiind asiguraţi că, astfel, banul lor nu se risipeşte şi că reclama făcută pe noua hartă rămâne ani de zile de acum încolo.

Şeful Consiliului Judeţean afirmă că nu a dorit să devină neapărat agent comercial pentru firma care realizează harta. El crede că a semnat recomandarea respectivă din grabă şi este convins că patronii care au fost contactaţi pentru a încheia eventuale contracte nu se pot plânge de presiuni asupra lor. Călinoiu afirmă că cine vrea să îşi pună numele firmei pe hartă are prin scrisoarea semnată de el doar o garanţie în plus că lucrarea va fi şi executată. Consiliul Judeţean a mai executat o astfel de hartă cu doi ani în urmă, câteva zeci de firme cumpărând şi atunci spaţiu publicitar. "Cred că se putea găsi o formulare mai bună, dar, până la urmă, important este ca harta aceasta să se realizeze. Nu cred că se poate plânge cineva că ar fi fost forţat să îşi facă reclamă acolo. Cei de la firma care face harta ne-au cerut o astfel de recomandare pentru a prezenta o garanţie în plus în faţa potenţialilor lor clienţi că lucrurile sunt serioase şi de asta am dat acea hârtie", spune Călinoiu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: