Camioane cu ajutoare umanitare pentru spitalul din Târgu Jiu

Două camioane pline cu donaţii făcute de o organizaţie din Germania pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Târgu Jiu vor ajunge joi, 7 august, la Gorj. Ajutorul umanitar constă în câteva zeci de paturi, noptiere, lămpi de operaţie şi alte materiale de uz medical. Conducerea spitalului este în discuţii pentru noi donaţii cu alte unităţi spitaliceşti din Europa.

Organizaţia „Kliniken Helfen” din Frankfurt- Germania este cea care face această donaţie. Convoiul de ajutoare umanitare va fi însoţit de preşedinta organizaţiei, Monik Dabientz. Colaborarea dintre cele două unităţi s-a făcut cu sprijinul lui Cristi Tudor, fiul şefului Secţiei Judeţene de Drumuri Naţionale, Ion Tudor. Conducerea spitalului spune că era nevoie de găsirea unor surse externe de finanţare, dar şi de utilare a unităţii, asta pentru că fondurile primite de la Casa de Asigurări de Sănătate sunt de regulă insuficiente pentru bunul mers al activităţii. „Spitalul beneficază de o subfinanţare de ani buni. Ne-am gândit că trebuie să găsim variante alternative pentru atragere de fonduri. Am început o grămadă de discuţii prin mai multe ţări ale Europei. Am reuşit până acum să obţinem de la un spital din Franfurt. Reprezentanţii acestui spital vor veni cu două tiruri de paturi ultramoderne, 60 de bucăţi, lămpi pentru sălile de operaţii, fotolii rulante, cu o grămadă de lucruri necesare spitalului. Necesităţi sunt peste tot, va trebui ca până pe 7 august să facem o analiză. Toate secţiile solicită aceste dotări şi va trebui să găsim o soluţie astfel încât să le direcţionăm în locurile în care este cea mai mare nevoie de ele”, a declarat Tiberiu Tătaru, şeful SJU Târgu Jiu.

Bunurile donate de clinica din Germania se ridică la peste 100 de mii de euro, spune conducerea spitalului. Scriptic au fost trecute la o valoare modică, de 15 mii euro. 

DONAŢII

Conducerea unităţii anunţă că până la sfârşitul acestui an, noi ajutoare umanitare vor sosi din Germania pentru spital. Mai mult decât atât, au fost făcute demersuri pentru donaţii şi sponsorizări şi cu alte clinici din Europa, din Italia şi Franţa. Totodată, se încearcă şi accesarea de fonduri europene.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: