Campania de donaţii pentru Haiti, prelungită în zadar

Campania de strângere de fonduri pentru ajutorarea sinistraţilor din Haiti nu s-a încheiat cu rezultatele aşteptate, chiar dacă a mai fost prelungită, deoarece din donaţiile gorjenilor nu s-a strâns decât suma de 2350 lei. Acţiunea „Donaţii pentru Haiti” a fost iniţiată de Crucea Roşie Gorj împreună cu Primăria Târgu-Jiu.

Grigore  Bunăiaşu, directorul filialei gorjene a Crucii Roşii Române, spune că banii au fost strânşi direct de la populaţie sau prin urna amplasată într-un magazin din Piaţa Centrală: ‚Chiar dacă trebuia să finalizăm campania până pe 15 martie, am mai prelungit acest termen, în speranţa că vom reuşi să strângem mai mulţi bani. Nu putem critica pe nimeni pentru că, din cauza crizei, oamenii nu au de unde să dea. Poate că am fi reuşit să adunăm mai multe fonduri dacă reprezentanţii celui mai mare hypermarket din municipiu ar fi fost de acord să amplasăm o urnă în incinta unităţii. Însă aceştia au motivat că şefii lor de la centru nu le permit să pună la dispoziţie sediul pentru acţiunea umanitară. De asemenea, nici vremea nefavorabilă nu ne-a lăsat să amplasăm un cort în centrul oraşului, cum intenţionam la început”. Şi angajaţii Primăriei Târgu-Jiu au pus mână de la mână şi au strâns suma de 585 lei pentru victimele cutremurului din Haiti. Bunăiaşu mai precizează că o contribuţie importantă a avut-o preotul Constantin Runcanu: „Acest preot împreună cu enoriaşii din parohia sa au strâns suma de 680 lei. Toţi banii pe care i-am primit, i-am virat în contul sediului central, urmând ca acolo să se decidă sub ce formă vor fi trimise ajutoare sinistraţilor”.

Numărul membrilor cotizanţi, redus la jumătate

Faptul că această campanie umanitară n-a fost una de efect nu este singura nemulţumire a organizaţiei gorjene. Crucea Roşie Gorj a avut surpriza să constate la începutul anului că a mai rămas doar cu jumătate din membrii cotizanţi. Astfel, din cele 7914 persoane înregistrate în 2009, au mai rămas doar 3705. Bunăiaşu precizează că suma pe care trebuie s-o achite cei care au calitatea de membri este de doar 10 lei pe an, aşa că nu-şi explică de ce gorjenii nu mai vor să cotizeze: ‚Este o sumă modică, dar sperăm ca numărul celor care-şi reînnoiesc cotizaţia să crească pentru că avem promisiuni în acest sens de la SC Artego SA, ISU Gorj şi de cele două complexuri energetice”. Cu toate că se confruntă mereu cu diferite cazuri sociale, fiind vorba de oameni care au nevoie de mulţi bani pentru diferite tratamente sau operaţii costisitoare, gorjenii cu dare de mână contribuie la ajutorarea semenilor prin donaţii sau sponsorizări. Astfel, numai în 2009, au fost rezolvate şapte cazuri sociale, pentru care a fost alocată suma de 620 milioane lei vechi.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: