Campanie pentru revenirea lui Ponta la şefia PSD

Fostul premier Victor Ponta este văzut din nou ca o soluție salvatoare pentru PSD, după ce imaginea partidului a fost făcută praf de Dragnea şi Grindeanu din cauza celebrei OUG 13. Un fost ministru din Guvernul Ponta, cel al energiei, Constantin Niță, și europarlamentarul Cătălin Ivan, care nu a fost în cele mai bune relații cu fostul premier, au vorbit la sfârșitul săptămânii despre nevoia readucerii lui Victor Ponta în prima linie a PSD.

Cătălin Ivan a vorbit într-o conferință de presă despre nevoia pe care o are PSD pentru a-l readuce pe Ponta în fruntea sa. „Cred că PSD resimte în acest moment lipsa experienței acumulate de Victor Ponta, care resimte greșelile pe care le-a făcut", susține eurodeputatul. Ivan e de părere că experiența guvernamentală a lui Ponta ar fi de folos partidului într-un moment în care PSD s-a îndepărtat de linia cu care l-au girat alegătorii în momentul alegerilor de anul trecut. „Perioada 2012-2015 rămâne până în acest moment, și cred că nu ne vom mai întâlni foarte curând cu această situație, cea mai bună perioadă din istoria PSD, cu Victor Ponta președinte al partidului și Victor Ponta prim-ministru. Atât la Guvern cât și la partid a avut cele mai bune rezultate. (...) De acolo puteam construi foarte mult. Ne-am îndepărtat în schimb de la drumul pe care pornisem și acum, e evident pentru toată lumea, că se merge într-o direcție greșită", susține Ivan.

Pe blogul său personal, și fostul ministru al energiei, Constantin Niță, se întreabă „Spre ce se îndreaptă PSD?”. El vorbește atât despre o criză în actul de guvernare, dar și despre una „majoră” în interiorul partidului. Niță propune 10 soluții menite să ajute PSD în perioada următoare, unele dintre ele având legătură cu experiența pe care au acumulat-o miniștrii din cabinetul Ponta și care pare să nu mai intereseze pe nimeni la partid, deși zilele trecute chiar Ponta spunea la Târgu Jiu că unii dintre actualii miniștri au fost și în Guvernul condus de el. „O strategie şi o echipă de comunicare pentru a păstra contactul cu cetăţenii. PSD are nevoie de o comunicare mult mai eficientă. Alegerile de anul trecut au demonstrat că românii vor măsuri social-democrate, iar PSD trebuie să respecte ceea ce a promis. Implicarea foştilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. Realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Azi prea puţini lideri din acea perioadă mai sunt promovaţi public. Şi cel mai puţin Ponta!”, scrie Niță pe blogul său.

Fostul ministru consideră însă că PSD are nevoie și de o nouă platformă program, de un congres extraordinar care să modifice statutul și de consultarea reală a forurilor de decizie din partid. El cere, de asemenea, conducerii să își asume deciziile luate. „Asumarea politică de către conducerea partidului a persoanelor care ocupă diferite funcţii – parlamentari, miniştri etc. Încă dinaintea alegerilor parlamentare conducerea partidului, în grup extrem de restrâns, a declarat public că propune şi verifică listele de parlamentari. La fel şi înainte de alcătuirea guvernului Grindeanu. Toţi aceştia au fost garantaţi politic de conducere. Stilul ulterior „să plece ministrul X pentru că nu a ieşit bine ce i-am cerut”, nu mulţumeşte şi nici nu păcăleşte pe nimeni. Nici pe membrii PSD şi nici pe cetăţeni”, mai spune Niță.

Vizualizări: 1,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: