Campionatul Naţional de Orientare în Alergare, organizat la Târgu Jiu

Sute de sportivi din ţară şi străinătate vor participa la Campionatul Naţional de Orientare în Alergare, ce se va desfăşura în Târgu Jiu şi în pădurea Bârseşti în perioada 1-4 septembrie. După 19 ani, judeţul Gorj a fost ales din nou de Federaţia Română de Orientare pentru organizarea acestui concurs.

Peste 400 de persoane din toată ţara, cu vârste cuprinse între zece şi 75 de ani, vor lua parte la Campionatul Naţional în Alergare şi la Trofeul Olteniei. Sportivii care vor lua parte la cele patru probe din concurs vor trebui să parcurgă mai multe trasee din Târgu Jiu şi din Pădurea Bârseşti din însoţiţi doar de o hartă şi o busolă. „Va fi prezent la Târgu Jiu şi cel mai bun sportiv, Ionuţ Zincă, de la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, care s-a întors de la campionatele Mondiale de Seniori din Franţa cu cel mai bun rezultat, respectiv cu locul V. Este cel mai valoros sportiv care participă la această competiţie. De asemenea, vor lua startul la probele din concurs copii şi adulţi de 75 de ani, precum şi familii”, spune Alexandrescu Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Orientare. Acest concurs a fost organizat la Târgu Jiu pentru a popularizarea acestui sport, precum şi din dorinţa de a explora trasee noi.

Program

Programul vor debuta joi, de la ora 17.00 cu o probă de sprint în Târgu Jiu pe traseul Parcul Central-Amfiteatr, urmat de un program artistic după şi o festivitate de premiere. Vineri, 2 septembrie, începând cu ora 10.00 se va da startul probei de medie distanţă în pădurea Bârseşti, sâmbătă, 3 septembrie, atleţii se vor alinia la start pentru proba de lungă distanţă, urmată de festivitatea de premiere. Duminică 4 septembrie se va da startul la ştafetă, ce se va desfăşura tor în pădurea Bârseşti, urmată de festivitatea de premiere. Câştigătorii vor primi de la organizatori, respectiv Federaţia Naţională de Orientare, Asociaţia Drumeţii Montane, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Primăria Târgu Jiu, C.S. Pandurii Târgu Jiu, Palatul  Copiilor Târgu Jiu, Eco Sport Club şi Liga Studenţilor din UCB diplome, medalii, tricouri.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: