Canalele descoperite din cartiere fac victime

Capacele de la canale au devenit ţinta hoţilor de fier vechi. Aşa se face că în zona de sud a municipiului Târgu-Jiu dispar peste noapte toate capacele de canele fiind furate de către cei care vor să facă bani pe criză, nu muncind, ci furând. Nu se gândesc nicio clipă că găurile de canal sunt un real pericol pentru locatarii din zonele respective. A apărut deja prima victimă.

Capacele de la canalizare sunt ţinta hoţilor în această perioadă. În felul acesta cei care nu au ocupaţie fac bani peste noapte ducând capacele la fier vechi. „La noi în zonă se fură frecvent capacele de la canalizare, în special cele care se mişcă. Vin cei abilitaţi să le pună şi dacă nu le fixează bine în maxim două zile dispar. Le fură noaptea şi le duc la fier vechi. Locatarii încearcă să astupe gurile cu ce pot”, povesteşte o locatară.

A căzut în canal

Un tânăr s-a ales cu câteva lovituri zdravene după ce a căzut în canal marţi  noaptea, când a venit de la serviciu. „Fiul meu a căzut în canalul din faţa scării când a venit de la serviciu. El ştia canalul acoperit, dar probabil au furat canalul şi a căzut. S-a lovit la picioare, la mâini, la coaste. A luat spătarul de la fotoliu şi l-a pus peste canal să nu mai cadă şi alţii sau vreo maşină. Este dezastru ce se întâmplă”.

Locatarii acestor cartiere au acoperit cu ce au putut gurile de canal lăsate descoperite de teamă ca micuţii care ies la joacă în jurul blocului să nu se accidenteze. „Nu ştim cu ce să le astupăm pentru că ies copiii la joacă, aleargă, nu sunt atenţi şi cad în canal. Se lovesc şi ce facem. Nu se mai poate. Poliţia să-şi facă treaba, iar cei care colectează fier vechi să nu mai primească capace de canal şi să anunţe poliţia”.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: