Canalizare şi drumuri asfaltate la Turburea

Comuna Turburea continuă investiţiile chiar şi într-o perioadă în care foarte multe primării din Gorj se confruntă cu mari probleme financiare. În cel mult o săptămână vor începe lucrările la canalizare, iar autorităţile locale speră ca în paralel să asfalteze şi drumul comunal care face legătura între Turburea şi Spahii de Sus. Primarul Ion Bârcă spune că, în prima fază, vor beneficia de canalizare aproximativ jumătate din localnicii comunei, existând premise ca după trei ani reţeaua să fie extinsă.

Primăria Turburea va începe lucrările la canalizare. În prima fază, reţeaua va fi introdusă pe o distanţă de 16 kilometri. „Lucrările de canalizare s-au atribuit unei firme din Târgu Jiu, urmând ca în perioada imediat următoare să începem săpăturile. Termenul de execuţie a canalizării este de trei ani, după aceea existând posibilitatea să extindem reţeaua care în prima fază va deservi jumătate din comună. Potrivit contractului încheiat între Primăria Turburea şi Ministerul Dezvoltării, finanţarea pentru execuţia reţelei de canalizare este de 8,1 milioane de lei. Reţeaua de canalizare va avea 16 kilometri şi va trece prin satele Turburea, Şipot şi Spahii de Sus”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul local vrea ca înainte de a introduce reţeaua de canalizare să asfalteze un drum de 4 kilometri. „Este vorba despre un drum secundar paralel cu DJ 661, este drumul comunal care face legătura între Turburea şi Spahii. Dacă vom reuşi să realizăm şi această investiţie, aproximativ 80% din drumurile comunale ar fi rezolvate în ceea ce priveşte asfaltarea”, a precizat Ion Bârcă.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: