Când este bună imaginea lui Marcel Romanescu

Liberalul, pentru moment, Marcel Romanescu, este unul dintre politicienii gorjeni care stăpânesc bine jocul la două capete. Este crescut la şcoala politică a lui Dan Ilie Morega. Romanescu a fost pedelist când era bine, a coabitat cu PSD când a fost nevoie, a fost liberal pe guvernarea USL. Acum este un liberal care face opoziţie în PNL, adică este pe gustul PSD. Romanescu şi-a negociat de-a lungul anilor şi candidaturile, dar mai ales retragerile de candidaturi, urmărind interese personale, în detrimentul interesului de partid.

Cu toate acestea, având un discurs bun, dând mereu impresia că este de partea adevărului, Marcel Romanescu are o imagine publică mult peste ce ar merita de fapt. Iar partidele şi liderii lor s-au folosit de asta când le-a convenit. Dian Popescu l-a folosit pe Marcel Romanescu în campania din 2012, bazându-se tocmai pe imaginea publică a acestuia şi pe discursul bun în emisiunile televizate. Asta deşi ştia realitatea jocului dublu pe care Romanescu îl făcuse pe vremea când era la PDL şi când şi-a lăsat partidul la greu, refuzând să se înscrie în cursa pentru primăria Târgu Jiu cu doar două zile înainte de termenul limită de depunere a candidaturilor. Şi nu este singurul exemplu. Dar, repet, Dian Popescu l-a folosit atunci pe Marcel Romanescu şi tocmai de asta nu este azi credibil când vrea să îl pună pe acesta în discuţia PNL şi să propună sancţiuni. Cred că Marcel Romanescu încearcă să pună mâna pe PNL doar pentru că asta este o variantă convenabilă pentru PSD. Dar, Dian Popescu merită din plin ce i se întâmplă, pentru că atunci când îl prezenta drept un mare liberal, ştia că nu este aşa. A urmărit însă un câştig imediat, care a justificat compromisul şi ipocrizia.

În ultimii ani, au fost mulţi lideri de partid în Gorj care au pierit pe mâna oamenilor de care s-au înconjurat. Dian Popescu a pierdut deja din mână filiala PNL. Surprize se anunţă însă dinspre PSD. Dacă ar şti Ion Călinoiu ce spun despre el tinerii pe care i-a cocoţat în funcţii şi ce scenarii au în cap pentru a-l da jos, cred că ar renunţa să promoveze toţi incompetenţii.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: