Când s-au infectat jucătorii de la Viitorul Târgu Jiu

ACS Viitorul Târgu Jiu a depistat şase persoane infectate cu COVID-19 la o lună după ce şi Pandurii s-a confruntat cu o problemă asemănătoare. Protocolul urmat de cele două echipe a fost însă diferit, cei de la Pandurii fiind puşi în izolare de DSP Gorj cu întregul lot, măsură care nu s-a luat şi cu cei de la Viitorul Târgu Jiu.

Fotbaliştii de la ACS Viitorul Târgu Jiu s-au antrenat constant în grup pe toată perioada săptămânii trecute, fiind prezenţi zilnic la terenul de antrenament al echipei Pandurii, vineri efectuând un antrenament chiar pe terenul de joc pe care sâmbătă au jucat cu Petrolul. Asta, în condiţiile în care şase persoane din cadrul lotului, jucători şi un antrenor cu portarii, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Oficial, cei de la Viitorul Târgu Jiu nu au anunţat nimic referitor la infectări înaintea meciului cu Petrolul, şi nici nu s-au anunţat măsuri de izolare a jucătorilor care au venit în contact cu cei depistaţi pozitiv, nefiind însă clar când şi cum s-au infectat jucătorii.

În aceste condiţii este posibil ca şi alte cazuri să mai apară la următoarele teste, iar cei de la Petrolul, cu care Viitorul a jucat sâmbătă, ar putea avea motive de îngrijorare. La fel de îngrijoraţi ar trebui să fie şi cei de la Pandurii care împart acelaşi teren de antrenament cu ACS Viitorul Târgu Jiu, chiar dacă acest lucru este interzis de FRF.

Mai grav este faptul că pe terenul pe care se antrenează cele două echipe, Pandurii şi ACS Viitorul, ambele cu cazuri de infectare în ultima lună, a avut loc recent şi o selecţie pentru copiii care vor să practice handbalul la CSM Târgu Jiu.

În urmă cu o lună, atunci când la Pandurii Târgu Jiu s-au depistat iniţial, la testele rapide, şapte cazuri de coronavirus, şi două teste neconcludente, DSP nu a mai permis echipei să se antreneze până nu s-au repetat testele de două ori.  Toţi jucătorii au fost sunaţi de reprezentanţii DSP, chiar şi cei străini, şi li s-a explicat faptul că nu vor mai putea face antrenamente până la noi teste. La un prim test PCR un singur jucător a fost apoi depistat infectat dar echipa nu s-a mai putut antrena de vineri, când s-au primit rezultatele testelor rapide, până miercuri, după cinci zile, atunci când au venit rezultatele celui de-al doilea test pentru ceilalţi jucători care au venit în contact cu cel dovedit infectat.

Vizualizări: 581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: