Când se joacă optimile Cupei României

FRF a anunţat vineri datele la care se vor juca meciurile din optimile Cupei României şi orele de  disputare ale acestora. Stabilite prin tragere la sorţi la finalul lunii septembrie, meciurile din faza optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc pe durata a trei zile, în perioada 29-31 octombrie, în opt intervale orare diferite.

Meciul de deschidere al optimilor are loc la Mioveni, pe 29 octombrie, de la ora 18:15, între CS Mioveni şi FC Hermannstadt, iar cel de închidere are loc pe 31 octombrie, începând de la ora 21:00, între echipele de Liga 1 FC Voluntari şi Universitatea Craiova.

Marţi sunt programate două jocuri, iar miercuri şi joi câte trei. Toate meciurile vor fi transmise de cele trei televiziuni deţinătoare de drepturi TV ale Cupei României: Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport.

În optimile de finală ale Cupei României s-au calificat zece cluburi din Liga 1 (Dinamo, Astra, Academica Clinceni, FC Voluntari, FC Hermannstadt, Universitatea Craiova, FC Botoşani, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Politehnica Iaşi şi FCSB), trei din Liga 2 (Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti şi CS Mioveni) şi trei din Liga 3 (Foresta Suceava, Metalul Buzău, Sănătatea Cluj).

Accederea în această fază a echipelor Sănătatea Cluj, Foresta Suceava şi Metalul Buzău reprezintă marile surprize ale fazei 16-imilor Cupei României. Cele trei cluburi din Liga 3 le-au eliminat din competiţie pe Viitorul, deţinătoarea trofeului în ediţia trecută, Gaz Metan Mediaş şi, respectiv, FK Csikszereda, grupări care joacă în Liga 1, respectiv Liga 2.

Jocurile din optimile şi sferturile de finală ale Cupei României se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat (cazul Sănătatea Cluj, Foresta, FC Hermannstadt, Metalul Buzău sau Academica Clinceni), jocul respectiv va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Programul meciurilor din optimile Cupei României:

marţi, 29 octombrie, ora 18:15

CS Mioveni - FC Hermannstadt

marţi, 29 octombrie, ora 21:00

Universitatea Cluj - FCSB

miercuri, 30 octombrie, ora 14:30

Academica Clinceni - FC Botoşani

miercuri, 30 octombrie, ora 17:00

Sănătatea Cluj - Petrolul Ploieşti

miercuri, 30 octombrie, ora 19:30

Foresta Suceava - Dinamo

joi, 31 octombrie, ora 14:30

Metalul Buzău - Politehnica Iaşi

joi, 31 octombrie, ora 18:15

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Astra

joi, 31 octombrie, ora 21:00

FC Voluntari - Universitatea Craiova

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: