Când va începe curățarea subsolurilor din Rovinari

În cel mult o lună, va fi demarată acțiunea de curățare a subsolurilor blocurilor din orașul Rovinari. Anunțul a fost făcut de primarul Robert Filip, care a transmis că vor fi angajați și câțiva specialiști care să se ocupe de aceste acțiuni. Edilul speră să încheie campania de igienizare a subsolurilor anul viitor.

Pentru această acțiune, primăria a cumpărat o vidanjă și va acoperi costurile necesare acestor intervenții. După ce va ajunge la Rovinari utilajul comandat de primărie, vor fi făcute și angajări. “În două săptămâni, maximum trei, așteptăm vidanja care a fost luată cu o cofinanțare, pe fonduri europene, pe GAL, și imediat cum vine vom lucra. Urmează să angajăm șase-șapte instalatori, o să fie gata și stația de epurare ca să avem unde duce mizeria. Vom face treaba asta în permanență și iarna, și toamna, până când vom curăța toate subsolurile”, a anunțat primarul Robert Filip.

Edilul a explicat că misiunea nu va fi deloc ușoară și va fi una de durată. Speră să o ducă la bun sfârșit anul viitor. „Se face pe banii primăriei. Este foarte complicat să aducem oamenii din asociații. Poate vor suporta o parte din materialele care se vor pune la subsolul blocurilor. Asta este prioritatea anului viitor. Îmi doresc să terminăm. Găsim de toate în subsoluri. Știm ce este acolo”, a mai spus, la Tele3, Robert Filip.

Pentru vidanjă, autoritățile au alocat 270 de mii de euro.

Vizualizări: 877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: