Candidat la prezidenţiale: Renunţ la imunitate!

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că primul lucru la care va renunţa dacă va fi preşedinte este imunitatea."Am multe discuţii în jurul imunităţii. Primul lucru la care vreau să renunţ este imunitatea preşedintelui României. Vreau să renunţăm la alineatul din Constituţie care se referă la imunitate. Toată lumea înţelege şi este de acord că trebuie să existe o protecţie pentru opinia politică. Dar dincolo de asta e inadmisibil ca prin proceduri parlamentare să fie împiedicată justiţia să îşi facă treaba", a spus Iohannis.

Acesta l-a acuzat pe Victor Ponta că pregăteşte graţierea corupţilor. „Există pericolul clar să ne trezim cu toţi corupţii amnistiaţi şi graţiaţi. Eu nu voi accepta o lege a amnistiei aşa cum e ea pregătită în sertarele pesediste", a spus Klaus Iohannis.

Candidatul ACL a vorbit şi despre cât de periculos este Ponta pentru economie. „Există pericolul renunţării la cota unică şi revenirea la impozitarea progresivă. Dacă va fi ales Ponta, în 2015 ne aşteaptă creşteri de impozite şi taxe, până şi CE a avertizat Romania în sensul acesta”, a spus Iohannis, care a menţionat şi că "Ponta e un pericol pentru orientarea occidentală, pro-atlantică a României. Ne îndepărtează de idealurile care ne leagă de partenerii din Europa şi SUA”.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: