Candidaţi la titularizare, revoltaţi din cauza baremelor de corectură

Lucrările la examenul naţional de titularizare au fost corectate după bareme greşite. Asta susţin mai mulţi candidaţi gorjeni care au dat examenul la istorie. Oamenii spun ca vor merge pînă în pânzele albe pentru a li se face dreptate. 


Mai mulţi candidaţi la examenul naţional de titularizare au mers ieri la inspectorul general al Inspectoratului şcolar Judeţean Gorj, Nicolae Mergea, pentru a se plange ca lucrările lor au fost corectate după bareme greşite. “Cerinţele sunt una şi baremele sunt altele, gen 2+2=4, dar îţi cer în barem răspunsul 9“, susţine Adrian Bozdoceanu, unul dintre candidati.
Inspectorul Nicolae Mergea susţine însă ca baremele după care au fost corectate lucrările au fost destul de corecte şi este surprins de faptul că aceste nereguli nu au fost reclamate imediat după ce au fost afişate rezultatele împreună cu baremele de corectură. “Sunt convins că nu s-a corectat după bareme greşite,nu avea cum întrucat baremele sunt legate de subiecte.Problema pe care o pun dumnealor este că nu au înteles din subiect că ar trebui să răspundă şi la anumite cerinţe, deci este o problemă de interpretare a subiectelor’’ a declarat acesta.
Candidaţii spun ca nu s-au prezentat la inspectorat imediat după afişarea rezultatelor iniţiale, întrucît au sperat că după ce vor face contestaţie notele lor vor fi modificate. Întrucât răspunsul primit de la inspectorul general Nicolae Mergea nu i-a mulţumit, candidaţii vor să meargă la Ministerul Educaţiei pentru a expune problema. ”Voi merge la Ministerul Educatiei, merg peste tot, o să urmez toate căile legale pentru a se face dreptate”, spune mama uneia dintre candidate. 
In Gorj circa 50 de candidaţi au susţinut examenul de titularizare la istorie. 
 

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: