Candidaţii examenului de titularizare, nemulţumiţi

Absolvenţii care s-au înscris la examenul de titularizare din august s-au prezentat la centrele de examen organizate la nivelul judeţului pentru a-şi valida fişele de înscrieri. Sunt şi absolvenţi care şi-au depus dosarele la mai multe centre, nefiind încă decişi asupra postului pe care vor să concureze. Deşi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj s-a comunicat că la acest examen sunt 849 de înscrişi, se pare că numărul nu este exact, având în vedere tendinţa tinerilor de a alege în primă fază mai multe şcoli.

Înscrierea la examenul de titularizare se validează prin semnătură de candidaţii sau împuterniciţii acestora prin procură notarială, ce va fi prezentată în original. Preşedinţii centrelor de concurs avertizează că neprezentarea candidaţilor la validare poate atrage după sine anularea înscrierii la concurs. Perioada de validare a dosarelor este 20-28 aprilie. La centrul de concurs ce se va organiza la Şcoala Generală „Gheorghe Tătărăscu” validările au loc în intervalul 9.00-13.00. La acest centru sunt 157 de înscrişi, cei mai mulţi la învăţători, respectiv 60 şi la limba română, unde şi-au depus dosarele 30 de candidaţi. Pentru majoritatea celor care vor să obţină un post în învăţământ, fie că au mai lucrat sau nu în sistem, noua formă de organizare a acestui concurs este considerată nefavorabilă. Aceştia se plâng că sunt posturi puţine şi nu li se mai permite transferul de la o şcoală la alta. „Concurez la informatică, unde sunt posturi puţine şi netitularizabile. Vreau să obţin un post la şcoala din Motru şi m-am înscris la concurs la Târgu Jiu. Dezavantajul este că dacă până acum puteam să ne titularizăm în alte judeţe şi să revenim după un an în Gorj, acum nu ni se mai dă voie. Suntem titularii şcolii”, spune una dintre candidatele de la Şcoala Generală „Gheorghe Tătărăscu”. Dacă vor dori să se mute la altă unitate de învăţământ trebuie să susţină concurs. „Sunt titulară la Novaci şi ani de zile am făcut naveta de la Târgu Jiu. În fiecare lună trebuie să scot din buzunar trei milioane pentru navetă. Vreau să îmi găsesc un post de învăţător în oraş şi pentru asta trebuie să susţin din nou examenul”, menţionează Elena.

CENTRE

Candidaţii înscrişi vor fi afişaţi la sediul fiecărui centru de examen pe 30 aprilie, iar în luna mai urmează inspecţiile la clasă. Pentru examenul ce va avea loc pe 2 august s-au constituit 17 centre de examen, precum Colegiul Tehnic Nr. 2, Liceul Tehnologic Bâlteni, Colegiul Tehnic Mătăsari, Liceul Tehnologic Bustuchin, Şcoala Gimnazială Câlnic, Colegiul Tehnic Motru, Şcoala Generală „Gheorghe Uscătescu” sau Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: