Candidatura lui Adrian Gorun, contestată din afara UCB

Una dintre candidaturile depuse pentru ocuparea funcției de rector al Universității ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu a fost contestată. Lazăr Popescu, profesor la Universitatea ”Titu Maiorescu”, spune că a depus o contestație miercuri împotriva candidaturii profesorului universitar Adrian Gorun, pentru că acesta nu ar mai avea dreptul să candideze, având la activ două mandate, iar nici legea veche a învățământului, nici legea nouă nu i-ar mai oferi dreptul la al treilea mandat.

Profesorul de franceză din cadrul Universității ”Titu Maiorescu”, Lazăr Popescu, a declarat că a depus miercuri, 1 februarie, o contestație la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din  Târgu Jiu împotriva candidaturii la funcția de rector a profesorului universitar Adrian Gorun. ”Am depus miercuri, în jurul orei 16.00, o contestație împotriva candidaturii la funcția de rector a profesorului Adrian Gorun, ce a fost înregistrată cu numărul 800. Am depus această contestație întrucât legea prevede clar că Adrian Gorun nu poate candida pentru al treilea mandat, iar ce spune în legătură cu retroactivitatea înseamnă dezinformare cu bună știință”, spune profesorul Lazăr Popescu.

Acesta spune că și legea veche a educației prevedea ca un rector să aibă doi ani de mandat, chiar dacă unul este incomplet. ”Se încalcă legea și cred că nici Ministerului Educației nu îi va conveni acest lucru, iar ei sunt cei care fac validările. Nu am trimis încă nimic la Minister, dar cred că voi trimite”, mai declară profesorul universitar.

Lazăr Popescu a intenționat la rândul său să candideze la funcția de rector al UCB, dar ulterior s-a retras. Unul dintre motivele care l-a determinat să ia această decizie, spune acesta, a fost chiar ideea că ar fi avut un contracandidat care încalcă legea. Pe de altă parte Lazăr Popescu afirmă că îl susține pe această funcție pe profesorul Dorel Chirițescu, care a intrat în cursa pentru șefia universității târgujiene și, dacă va fi de acord, va merge cu acesta chiar și în campanie.

Reprezentanții UCB nu au dorit să confirme dacă s-a înregistrat vreo contestație în legătură cu candidaturile depuse pentru funcția de rector.

CALENDAR

După depunerea contestațiilor Senatul universității se va întruni în cursul acestei zile pentru aprobarea candidaturilor la funcția de rector. Campania electorală se va derula în perioada 4-11 februarie, iar scrutinul va avea loc pe 13 februarie. După ce scrutinul va fi validat dosarul aferent alegerilor va fi înaintat către Ministerul Educației în vederea emiterii Ordinului Ministrului de confirmare a noului rector, proces ce se va finaliza pe 20 februarie.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: