Căpuşan şi-a învins fosta echipă

Energia Rovinari – CS Otopeni 64-58 (12-18, 15-12, 13-17, 24-11)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Tyner (6), Troupe (8), Lupusavei, Bratoloveanu, D. Ilie, Apostol, Darby (15), Căpuşan (12), Amărghioalei, Stroescu, Trim (23), Barber: Antrenor: Theo Evans.
CS Otopeni: Mandache (5), Popovic (12), Mijajlovic, Andrei, Jones (16), Minea, Le Var Seals (12), E. Ilie (6) , Pavlovski (7), Ţibîrnă. Antrenor: Stojadin Markovic.
Arbitri: Doru Vinasi, Alin Faur şi Istvan Bertalan.

Victoria obţinută de baschetbaliştii gorjeni în etapa a 27-a păstrează speranţele gorjenilor de a se mai califica la play-off. Energia Rovinari s-a impus cu scorul de 64-58 în meciul cu CS Otopeni şi aşteaptă ultimele trei etape pentru a afla dacă va juca la play-off. Cu 40 de puncte în clasament, Energia ocupă după această etapă locul zece, la egalitate cu CS Oradea, şi la un punct doar de locul opt care ar permite calificarea între primele opt echipe ale diviziei A după încheierea sezonului regulat.

Gorjenii nu au avut un joc uşor cu cei de la Otopeni, oaspeţii conducând practic aproape întreaga durată a primelor trei sferturi. Energia şi-a revenit doar pe final, când nimeni nu mai spera, acela care a contribuit la întoarcerea rezultatului fiind Andrei Căuşan, fostul jucător al celor de la CS Otopeni realizând zece puncte care au contat la stabilirea rezultatului final. ”Spre final am reuşit să jucăm foarte bine, în special Andrei Căpuşan care a marcat coş după coş şi ne-a ajutat să câştigăm”, a remarcat Evans după meci apreciind şi eforturile depuse de defensiva echipei sale în ultimul sfert câştigat clar de Energia.

„Una peste alta a fost frustrant pentru noi că nu am jucat cum ne-am dorit şi trebuie să fim mulţumiţi că am obţinut victoria. Am făcut multe greşeli uşoare, pase greşite, mingi pierdute dar ne-am strâns toţi şi ne-am zis să jucăm din ce în ce mai bine şi acest lucru s-a întâmplat”, a declarat Evans la analiza de final constatând că echipa sa are evoluţii oscilante mai ales în deplasare unde e lipsită de sprijinul fanilor.

Cu excepţia a două jocuri în care şi-au spulberat adversarii acasă, celelalte jocuri Energia le-a câştigat cu ajutorul publicului, este de părere antrenorul american care acordă o atenţie deosebită la fiecare meci şi fanilor care vin în număr din ce în ce mai mare alături de echipă.

Energia mai păstrează şanse, cel puţin teoretice, pentru calificarea la play-off şi după acest meci, sperând să mai câştige un meci în deplasare sau să profite de jocul rezultatelor celorlalte echipe aflate în luptă. În schimb CS Otopeni nu mai au nici o şansă la calificarea în play-off după acest eşec, având în vedere şi numărul mare de meciuri pierdute în acest retur.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: