Caragea, martorul absent la procesul lui Râmescu - Bucurescu

Fostul inspector şef al IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Salvador Caragea, a fost aşteptat ieri în zadar la Judecătoria Târgu Jiu pentru a depune mărturie în procesul în care omul de afaceri Mihai Râmescu şi primarul Sorin Bucurescu sunt judecaţi alături de alte două persoane, respectiv soţia lui Râmescu şi o subordonată a edilului din Slivileşti. Absenţa actualului director de la Centrul Chinologic Sibiu nu este prima, Caragea fiind aşteptat şi la alte termene din acest proces, el fiind unul dintre martorii importanţi din dosar, la termenul de ieri mai fiind audiaţi de instanţă un fost parlamentar şi un fost şef al fostei SNLO.

Viorel Caragea a devenit martor în procesul lui Râmescu şi Bucurescu după ce a fost interceptat discutând cu primarul din Slivilești, dar şi după ce a avut o discuţie cu omul de afaceri din Motru, care i s-a plâns că „nu înţelege” ce i se întâmplă, asta fiind înainte ca Râmescu să organizeze proteste şi să facă greva foamei împotriva fostului şef al IPJ Gorj. Cei doi inculpaţi au avut discuţii cu fostul comandant în speranţa că vor scăpa de dosarul în care sunt judecaţi acum, Caragea fiind chemat şi el la Parchet şi luat la întrebări de procurorul de caz. Într-o interceptare telefonică el îl trimite însă „la plimbare” pe Bucurescu, spunându-i să îl lase în pace cu „prostiile” lui.

Caragea: Ce-i mă?

Bucurescu: Plecaşi de acolo?

Caragea: Nu! La servici!

Bucurescu: Pfuai…de mine!!! Trebuia…Trebuie să… Mă trimisă acesta înapoi să ne vedem un minut!

Caragea: Păi unde te trimisă?

Bucurescu: Păi mă trimisă... eu nu-i spusăi… nu vrusăi să-i spun că ne văzurăm! Băăă…du-te, te rog frumos, du-te şi întâlneşte-te, că…el mă termină…eu am fost om, nu ştiu ce…du-te şi întâlneşte-te.

Caragea: Hai mă! Du-te să-şi vadă de treabă…lăsaţi-mă dracu în pace cu prostiile lui!

Bucurescu: …râde ironic…

Caragea: Te rog eu frumos, vedeţi-vă de treabă!

Bucurescu: Bine, bine!...Ăsta-i…

Caragea: Vedeţi-vă de treaba voastră!

Bucurescu: Bine, bine!

Caragea: Pa! Pa!”

Militaru şi Burlan, martorii zilei

În timp ce la instanţă era aşteptat Viorel Caragea, pe holul Judecătoriei şi-au făcut apariţia alţi martori din dosar, printre aceştia fiind fostul deputat Severus Militaru şi fostul director general de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan. Primul a fost şi lider sindical în zona Roşiuţa şi cunoştea problemele de la Slivileşti, el vorbind ieri despre nevoie exproprierilor în satul Ştiucani, activitatea în zonă fiind blocată o perioadă pentru că unii dintre proprietari nu au cedat la negocierile cu fosta SNLO. Militaru a povestit despre o decizie din acea perioadă luată de minerii pe care îi reprezenta şi care hotărâseră să boicoteze magazinele lui Râmescu după ce acesta a decis să nu cedeze în negocierile de strămutare a unei proprietăţi, locurile lor de muncă fiind puse în pericol.

În cele din urmă, omul de afaceri şi soţia sa s-au înţeles cu cei de la SNLO şi au obţinut despăgubiri de 680.000 de lei, anchetatorii susţinând că banii au fost daţi inclusiv pentru o casă care nu ar fi existat decât pe hârtie. Fostul director general Daniel Burlan a menţionat, la rândul său, că, de fapt, suma negociată de Râmescu şi fosta conducere a SNLO dinaintea sa a fost „mult mai mare”, el neacceptând valoarea tranzacţiei respective. Burlan nu l-a nominalizat pe fostul director general Eugen Davidoiu, dar a dat de înţeles că dacă la conducerea SNLO rămâneau aceiaşi şefi valoarea despăgubirilor ce erau acordate familiei lui Râmescu erau şi mai mari.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: