Caragea, un nou atac la Romanescu

Campania de microcipare a cailor din Târgu Jiu și de ducere la obor a celor care sunt depistați circulând liberi pe străzile din oraș pare să nu îi aducă primarului Marcel Romanescu bucuria pe care și-o dorea acesta, mai ales că un asemenea lucru fusese promis în campania electorală de acum două luni. Fostul său contracandidat, Viorel Caragea, l-a criticat marți pe contul său de Facebook pe edilul care tocmai a plecat în concediu pentru câteva zile.

Motivul de supărare al candidatului creditat de alegători cu locul trei în cursa electorală din 11 iunie îl reprezintă tocmai modul în care este „rezolvată” problema cailor fără stăpân. Aceștia sunt duși în oborul amenajat în zona Drăgoieni, nu departe de piața de legume-fructe și de câteva restaurante ce își desfășoară activitatea acolo. Reacția lui Caragea vine după ce, anterior, acesta îl criticase pe fostul primar interimar Aurel Popescu pentru faptul că piețele din municipiu ar funcționa fără autorizație sanitar-veterinară. Situația piețelor nu s-a schimbat nici în prezent, iar fostul candidat independent nu uită să îi reamintească acest lucru și actualului primar liberal.

„Învață să respecți legea”

„FERICITULE, termină cu bătaia de joc și cu pălăvrăgeala. Învață să respecți legea. Te-ai lăudat prin toate mijloacele că ai început campania de strângere a cailor și microcipare. În imaginile următoare, cetățenii din Tg-Jiu vor vedea cum le pui in pericol sănătatea și cum încalci legea. Nu este posibil ca între un două restaurante și piața de legume (târgul de gross neautorizat) să funcționeze târgul de animale în care ai dispus să fie duse și animalele. Ordinul ministrului sănătății prevede distanțele minime în care pot funcționa acestea, iar voi nu le respectați. Transportul animalelor se face în condiții nelegale, cu mașini neautorizate. De ieri (n.r. luni) dimineață circulă o poză în care caii sunt legați de mașină și transportați. Să nu vă mirați dacă o să răspundeți în fața legii. Încălcarea legii din neștiință nu are nicio scuză. Fericitule, te rog să faci public dacă ai baza legală aprobată (hotărâre, regulament) și să le publici de urgență pe site-ul primăriei. Juriștii tăi ar trebui să te informeze și cu anumite prevederi din Codul Penal.  Cum este posibil să permiți în continuare să funcționeze piețele fără autorizație?”, a menționat Caragea în postarea sa pe Facebook.

Tot pe rețeaua de socializare municipalitatea i-a informat pe gorjeni, pe contul propriu, că primarul Marcel Romanescu a vizitat marți o serie de școli din municipiu, seria vizitelor urmând să continue și în următoarele zile, asta deși edilul intră în concediu până săptămâna viitoare. Edilul ar putea trece zilele acestea și pe la Școala Generală Voievod Litovoi, acolo unde iarba a crescut la intrare și a devenit o adevărată pajiște, fiind suficientă pentru hrănirea cailor duși la obor pentru cel puțin o zi.

Vizualizări: 1,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: