Ponta despre politica energetică: Numai țepe!

Fostul premier Victor Ponta susține că actualul ministru al Energiei, Toma Petcu, este mai slab chiar și decât ministrul Grigorescu din guvernul tehnocrat. Ponta a criticat faptul că zilnic se exportă 1.000 MWh, iar pe piața internă prețul a explodat. Deputatul de Gorj susține că „va fi și mai rău”. Ponta face opoziție guvernului după ce a fost dat afară din PSD.

Numai că nu a spus că tot sistemul energetic național a devenit în ultima vreme o „șandrama”, așa cum caracteriza în urmă cu câțiva ani situația de la Complexul Energetic Oltenia, dar în termeni relativ la fel de „sinceri” s-a exprimat Victor Ponta după ce prețurile la energia plătită de români s-au triplat vara aceasta. Reacția deputatului de Gorj vine după ce România a ajuns să importe și câte 1000 MW din Ungaria, o țară care nu are capacitățile de producție ale țării noastre și nici resursele energetice. Și, așa cum ungurii ne dau lecții la autostrăzi, spitale și orice altceva, acum se pare că a venit vremea să învățăm de la vecini și cum să vindem energie pe care ei o obțin din nimic. Ponta e convins că lucrurile nu se vor termina însă aici și că lucrurile vor evolua din rău în mai rău și asta doar pentru că incompetența guvernanților e tot mai generalizată.

Ponta susține că importul de energie și triplarea prețurilor reprezintă un eșec al actualei guvernări. „Numai țepe - la Cernavodă numai vorbe cu Grupurile 3 și 4, la Complexul Energetic Oltenia toți foștii pedeliști sunt înapoi la «jefuială», la Hidroelectrica nu se mai face nimic că nu s-a decis Liviu Dragnea cui i-o mai promite contra poze și strângeri de mână! Așa am ajuns la prețuri triple și import de energie! Și va fi și mai rău!”, a afirmat Victor Ponta.

Declarația lui Ponta a venit chiar în ziua în care ministrul Energiei, Toma Petcu, s-a întâlnit cu ambasadorul Chinei Xu Feihong, cu care a discutat despre proiectele strategice din domeniul energiei. „Discuția a fost una pragmatică și în detaliu, iar concluzia una foarte bună pentru ambele state: atât statul român, cât și statul chinez, își doresc ca negocierile în cazul construcției Reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă să se finalizeze până la sfârșitul anului. Am găsit aceeași abordare, în sensul accelerării negocierilor, și în cazul termocentralei de la Rovinari, dar și interesul Chinei pentru reluarea discuțiilor privind centrala Tarnița”, a declarat ministrul Petcu.

Ponta spune însă că Petcu este doar un incompetent. „Actualul Ministru al Energiei este și mai incompetent, mai mincinos, mai arogant și distructiv decât «Tehnocrații» (deși credeam că așa ceva e imposibil)”, a scris fostul premier pe pagina lui de Facebook.

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: