Caravana locurilor de muncă, astăzi la Bengeşti-Ciocadia

Caravana autorităţilor responsabile cu ocuparea forţei de muncă ajunge astăzi la Bengeşti-Ciocadia. Localnicii vor fi informaţi în privinţa locurilor vacante pentru care pot aplica, dar şi despre cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Gorj. Sunt aşteptate să participe câteva zeci de persoane din localitate.

După ce a poposit la Roşia de Amaradia, caravana Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj ajunge astăzi şi la cetăţenii din Bengeşti-Ciocadia. Şomerii vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte locurile de muncă şi opţiunile pe care le au pentru a găsi mai uşor un job. „Autorităţile locale ne vor pune la dispoziţie o sală în cadrul primăriei. Noi sperăm să vină cât mai mulţi din cei care beneficiază de legea 416 privind ajutorul social şi cei care caută un loc de muncă şi care îşi doresc cu adevărat să lucreze. Vom prezenta locurile de muncă vacante existente în baza de date şi cursurile de formare profesională. Vedem ce probleme mai au cetăţenii şi vrem să identificăm şi ce cursuri de formare am putea să facem în zonă”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

15% din cetăţeni sunt casnici

La nivelul comunei Bengeşti-Ciocadia sunt mulţi cetăţeni care nu au un loc de muncă. Autorităţile locale au anunţat populaţia despre posibilitatea de a fi consiliaţi de inspectorii AJOFM Gorj, prin afişe amplasate în localitate. „Am discutat despre această posibilitate cu oamenii, problema este acum să vedem cetăţenii interesaţi de această acţiune, să vedem ce ofertă au şi dânşii şi vom vedea ce va fi pe viitor. Sunt mulţi aici care nu au un loc de muncă. Din 3400 de locuitori circa 350-400 nu lucrează. Ţinând cont că sunt şi copiii, cam 10-15% din cetăţeni nu au un serviciu”, a declarat Victor Geogia, primarul din Bengeşti-Ciocadia. 

Investitorii au dat bir cu fugiţii

Mai mulţi investitori din străinătate au fost interesaţi să deschidă o afacere la Bengeşti-Ciocadia, dar au renunţat din cauza taxelor, conform spuselor primarului Victor Geogia. „Toată lumea promite când e în campanie că face locuri de muncă şi după aceea spun că nu se poate, că nu-i lasă UE să deblocheze, să facă… şi rămân oamenii tot fără serviciu. Ceea ce depinde de mine eu le ofer investitorilor în limite legale, dar au încercat acum câţiva ani să vină, dar legislaţia i-a făcut probabil să se retragă, dacă statul impozitează şi pune birul pe ei. Au fost interesaţi din Franţa, Olanda, au vrut să facă o păstrăvărie, o făbricuţă de semipreparate, cu lână, dar nu au mai venit”, a mai spus edilul.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: