Cărbune confiscat de poliţie

În timp ce acţionau pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri, poliţiştii din Rovinari au depistat în trafic, 4 autoutilitare cu care se transportau peste 21 de tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără documente legale de provenienţă. Cărbunele a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

În perioada 30 noiembrie – 1 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Rovinari, în colaborare cu poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au acţionat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale referitoare la efectuarea transportului rutier de mărfuri.

Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au controlat peste 60 de autovehicule.

Patru conducători auto care efectuau transport de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum de 6.000 lei.

Exemplificăm:

În seara zilei de 30.11.2011, orele 22:30, în timp ce acţionau pe str. Energeticianului din oraşul Rovinari, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, la volanul căreia a fost identificat T.A., de 28 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj.

Pe parcursul controlului, s-a stabilit că cel în cauză transporta în scopul comercializării, cantitatea de aproximativ 4,9 tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a putea prezenta documente legale de provenienţă.

Tot cu această ocazie, a fost identificat în trafic, C.V., de 40 ani, din Rovinari, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 4,7 tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă.

În seara aceleiaşi zile, ora 22:45, în timp ce acţionau pe DE 79 – Rovinari, poliţiştii l-au identificat în trafic pe B.V., de 32 ani, din comuna Fărcăşeşti, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, cantitatea de 6,2 tone de cărbune energetic lignit –bulgări, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Joi, 1 decembrie a.c., poliţiştii au depistat şi identificat un tânăr de 26 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, care transporta cu o autoutilitară, pe DE 79, în localitatea Bîlteni, cantitatea de 5,7 tone de cărbune lignit bulgări.

Conducătorul auto nu deţinea documente legale prin care să poată justifica provenienţa cărbunelui.

Pe lângă sancţionarea contravenţională a celor 4 conducători auto, poliţiştii au dispus ca măsură complementară, indisponibilizarea în vederea confiscării a cantităţii de 21,5 tone de cărbune transportată în scopul comercializării, fără documente legale de provenienţă. Cărbunele a fost lăsat în custodia unei exploatări miniere.

Poliţiştii vor continua acţiunile de control al transportatorilor de mărfuri.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: