Cârciumaru admite că schimbările şefilor de instituţii se fac la PSD

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, recunoaşte faptul că schimbările la instituţiile deconcentrate se fac la partid. Cel puţin doi dintre directorii susţinuţi de PNL, Ion Iliuţă de la DSV şi George Romanescu de la ITM Gorj, vor rămâne pe funcţii deoarece şi-au aranjat cu PSD. Aceştia au reuşit să rămână în funcţii pe guvernări diferite.

Cârciumaru spune că analiza se face „într-un cadru organizat, în Biroul Permanent al PSD“. Judecând după schimbările de până acum, PSD a analizat activitatea şefului Dan Vîlceanu de la Ambulanţă, pe care l-a înlocuit cu Marinică Niculescu, un consilier al primarului. Cârciumaru spune cu o sinceritate îngrijorătoare că este normal să fie schimbaţi aceşti directori deoarece sunt membri PNL. „Nu comentez în momentul de faţă schimbările de conducători la unităţile deconcentrate pentru că ele vor fi analizate, discutate, cum spuneam, în cadrul Biroului Permanent şi nu vreau să spun nimic decât acolo, într-un cadru organizat, când vom analiza şi activitatea desfăşurată de fiecare unitate deconcentrată pentru a vedea dacă mergem mai departe cu actuala conducere sau vom lua măsuri pentru schimbare, pentru reorganizare. Este normal să luăm măsuri pentru ca directorii susţinuţi de PNL să fie înlocuiţi pentru că ei şi-au dorit să se retragă de la guvernare“, a explicat Florin Cârciumaru la Radio Omega.

PSD mai are de analizat activitatea şefilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, Direcţia Sanitar Veterinară (DSV), Direcţia Silvică, Agenţia de Mediu, şi dar activitatea inspectorului şcolar general adjunct, Marius Badea. Acesta din urmă ar putea fi înlocuit cu Marcela Mrejeru, susţin surse din PSD.

LEGE

Statutul funcţionarului public arată că „Este interzisă orice discriminare între funcţionarii publici pe criterii politice, de apartenenţă sindicală, convingeri religioase, etnice, de sex, orientare sexuală, stare materială, origine socială sau de orice altă asemenea natură”. Autorităţile din Gorj nici măcar nu se prefac că respectă legea, din moment ce declară public că schimbă directorii în funcţie de culoarea politică.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: