Cârciumaru: Am ieșit șifonat, că mi-am comandat bust

Primarul Florin Cârciumaru a declarat într-o emisiune la TV Sud că vrea ca bustul lui Sergiu Nicolaescu, din fața cinematografului ce poartă numele regizorului, să fie înlocuit. Acesta a susținut că a vorbit cu regizorul Ion Cărmazan despre acest lucru, dar cel din urmă nu confirmă discuția cu primarul din Târgu Jiu. Cărmăzan spune că și primarul, și șefa Centrului Brâncuși, Adina Andrițoiu, au arătat lașitate în această situație, când nu au venit la dezvelirea bustului. Pentru GorjNews, Cărmazan a spus că primarul poate să facă ce vrea cu bustul. „Centrul Brâncuși poate să se șteargă la cur cu bustul lui Sergiu Nicolaescu”, a spus acesta nervos. Cârciumaru a mai fost întrebat la emisiune și despre flagrantul de la primărie, dar și despre problemele din CE Oltenia.

Reporter: Domnul primar, a fost un scandal legat de bustul regizorului Sergiu Nicolaescu. Cum comentați?

Florin Cârciumaru: Am ajuns ca poza mea să fie pusă alături de poza lui Sergiu Nicolaescu, în sensul că se făcea comparație, cu cine seamănă bustul de la Târgu Jiu și că ar semăna mai mult cu primarul. Efectiv primăria Târgu Jiu nu a vrut decât să dea o mână de ajutor familiei, prin domnul profesor, regizor Cărmăzan. Ei au stabilit cine să-l realizeze. Au luat și avizul de la Ministerul Culturii. Familia a comandat bustul respectiv, dânșii au stabilit cine să-l realizeze și noi să realizăm un soclu și să găsim locul pentru amplasare. Nici noi nu am fost de acord, dovada faptului că nu m-am dus. Dacă mă opuneam, dădeam naștere la alt scandal.

Reporter: Ați dat un termen pentru a se rezolva problema?

F.C.: Am dat termen o lună să clarifice situația, pentru că efectiv cel mai șifonat din toată chestia asta eu am ieșit, în sensul că mi-am comandat acest bust. Am vorbit cu regizorul, domnul Cărmăzan, și l-am rugat să analizeze bine situația, cu prietenii dânsului, cu cei care l-au realizat, pentru că s-a creat ce s-a creat la Târgu Jiu. Dacă mă opuneam dădeam naștere la alt scandal. În semn de nemulțumire nu m-am dus la dezvelire.

Rep.: Cu cine credeți că seamănă?

F.C.: Nu-mi dau seama, pentru că nu sunt de specialitate. Problema se va rezolva tot de cei care au iscat scandalul respectiv, prin realizarea respectivă.

Rep.: Se va înlocui opera?

F.C.: Din punctul meu de vedere acolo trebuie să se ajungă. Ei susțin argumentele lor în continuare.

Rep.: A fost un scandal referitor la un flagrant...

F.C.: Nu comentez. Nu comentez, da? Sunt probleme care se comentează într-o emisiune și care nu se comentează.

Rep.: Care e părerea dvs. despre ce se întâmplă la CEO?

F.C.: Ce se întâmplă la CEO este bine în sensul că activitatea este în plină reorganizare. Consider că la ora actuală conducerea a gestionat destul de bine activitatea, atâta timp cât anul se va închide pe profit.

Rep.: Sunteți de acord cu un program de reducere de personal, disponibilizări?

F.C.: Nu. Nu sunt de acord. Nu am fost de acord nici când eram în Grimex, nici când am venit la primăria Târgu Jiu.

Rep.: Sunteți de acord să se dea prime?

F.C.: Da, sunt de acord să se dea prime, dar nu numai la mineri, ci și la cei din administrație, dar depinde de rezultatele obținute de fiecare societate. (...) Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul director am înțeles că se fac calcule peste calcule și se caută soluții pentru a rezolva această problemă. Există voință.

Rep.: Cine își va asuma. Se face și un calcul politic?

F.C.: Nu, din punctul meu de vedere nu trebuie să vedem lucrurile ca pe o reușită sau nereușită politică. Asumarea este a administrației și a sindicatelor. Să analizeze și sindicatele, ce este mai important, locul de muncă sau prima de Crăciun?

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: