Cârciumaru, dat în judecată de „aurolaci”

Peste 80 de membri şi susţinători ai PP-DD şi ai lui Dan Diaconescu au anunţat că îl vor da în judecată pe primarul din Târgu Jiu Florin Cârciumaru, care i-a catalogat drept „aurolaci” şi „oameni de cea mai joasă speţă”. Afirmaţia a fost făcută la întâlnirea lui Cârciumaru cu pensionarii din Târgu Jiu, în prezenţa lui Victor Ponta. „Uitaţi-vă cine e în jurul lui Dan Diaconescu. Vreţi să ne conducă oraşul aurolacii, vreţi să ne conducă oamenii de cea mai joacă speţă? Să dăm afară din oraş aceşti aurolaci”, a spus Cârciumaru.

Tudor Barbu, candidatul PP-DD pe colegiul 1 Senat, este cel care a dezvăluit faptul că zeci de simpatizanţi ai lui Dan Diaconescu îl vor da în judecată pe primar. „Toţi cei care au fost şi sunt în echipa de campanie a lui Dan Diaconescu îl vor da pe Cârciumaru  în judecată. Sunt în acea echipă şi profesori, şi medici, şi asistenţi medicali, mulţi pensionari cu studii medii şi superioare. Da, sunt şi tineri crescuţi la casa de copii, care pentru prima dată în viaţa lor au fost implicaţi în ceva. Care este vina acestor copii că au fost loviţi de soartă? Îi dă asta dreptul lui Cârciumaru să îi facă aurolaci?”, a spus ieri Tudor Barbu la OTV.

„Ponta m-a ameninţat puţin că mă omoară”

Dan Diaconescu se întreabă ce a vrut Victor Ponta să spună la Târgu Jiu, când a zis că trebuie trimis după Elodia. „M-a avertizat că s-ar putea să mă omoare un pic. Luptă cu un tip amărât care a venit din Caracal, el, ditamai premierul pe care îl iubeşte toată lumea. De fapt, el ştie că la Târgu Jiu nu îl iubeşte nimeni, de asta le spune oamenilor că dacă îl votează pe el îl votează pe Cârciumaru”, a spus Diaconescu.

Maxim de la Pandurii, premiat de DD

Maxim, vedeta echipei Pandurii, a fost ieri în studioul OTV pentru a da mâna cu Dan Diaconescu, după ce acesta din urmă l-a premiat cu o seară înainte la Gala Fotbalului Românesc. „Maxim de la Pandurii a fost desemnat cel mai bun mijlocaş al anului la Gala Fotbalului. M-am bucurat să ofer acest premiu, dar imediat după aceea s-a luat curentul în acel hotel de lux din nordul Bucureştiului. Organizatorii mi-au sugerat că sunt sabotaţi din cauza prezenţei mele acolo, probabil că domnul Ponta se uita la televizor şi a ordonat să fie tăiat curentul. Deşi trebuia să ofer şi marele premiu pentru Torje, am preferat să plec, să nu le fac oamenilor probleme. Nici nu am ajuns bine la Rolls Royce, că a şi pornit curentul”, a povestit Dan Diaconescu.

„Nu ştiu ce are Ponta cu Shakira”

Victor Ponta a ironizat într-o intervenţie telefonică la România TV faptul că Dan Diaconescu, contracandidatul său, vrea să o aducă pe Shakira la Târgu Jiu. „Asta promite contracandidatul meu, că o aduce pe Shakira la Târgu Jiu şi că a creat 10.000 de locuri de muncă printr-un mare angajator care se cheamă google”, a spus Ponta spre amuzamentul celor din studio.

Dan Diaconescu s-a întrebat ce are Ponta de împărţit cu Shakira şi a confirmat că aceasta va veni la Târgu Jiu. „Un astfel de artist cântă pe un milion de euro, dar pentru noi vine gratis, prin intermediul unor prieteni. Ar fi putut să facă orice altceva sau să stea acasă, mai ales că este însărcinată, dar iată că vrea să cânte la Târgu Jiu”, a susţinut Dan Diaconescu. Candidatul PP-DD mai susţine că artiştii pe care i-a adus până acum ar fi costat sute de mii de euro, dar pentru el au venit din prietenie. „Am adus artişti mari, i-aţi văzut deja la Târgu Jiu pe Pepe, pe Connect-R, pe Alex Velea, Andreea Bănică, Andreea Bălan, Jean de Craiova, Direcţia 5, Irina Loghin, Ileana Ciuculete, Anna Lesko şi mulţi, mulţi alţii. Am adus peste 80 de mari artişti la Târgu Jiu. Aceste spectacole i-ar fi costat pe contracandidaţii mei sute de mii, poate un milion de euro, dar pentru noi au cântat gratis. Mulţi dintre ei nu ar veni să cânte pentru adversarii noştri nici plătiţi, pentru că au şi ei copii, vor şi ei o schimbare în ţara asta”, a spus Dan Diaconescu.

SPECTACOL

Interzis pe Insuliţă de autorităţile locale, Dan Diaconescu şi-a mutat următorul spectacol pe centură. Joi, 6 decembrie, la ora 16.00, târgujienii sunt invitaţi la restaurantul Narciselor, unde vor cânta Florin Salam, Ruby, Mihai Constantinescu, Moromezzi, Los Platanos. Organizatorii promit cadouri pentru toţi copiii, de la Moş Nicolae.

AMENZI

Încă nouă susţinători ai lui Dan Diaconescu, care l-au însoţit pe candidat atunci când a fost la primărie pentru a afla de ce i se interzic spectacolele, au fost amendaţi de jandarmi. În primă fază au fost amendaţi opt susţinători, fiecare cu câte o mie de lei. Jandarmii au continuat "activităţile de identificare" şi au mai amendat nouă persoane, cu 7.000 de lei. PP-DD a mai primit o amendă de 5.000 de lei pentru că la spectacolul de 1 decembrie a depăşit spaţiul orar declarat.

SONDAJ

Dan Diaconescu susţine că ultimele sondaje sunt cele care îi fac pe uselişti să reacţioneze agresiv. Potrivit lui DD, sondajele l-ar credita cu circa 50% din intenţia de vot. Chiar dacă liderii locali ai USL au devenit agresivi, Ponta pare în continuare foarte relaxat, o stare care îi este specifică însă indiferent de problemele cu care se confruntă.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: