Cârciumaru, despre ministrul Cuc: Să se documenteze mai bine

Senatorul PSD Florin Cârciumaru a fost deranjat de afirmațiile făcute de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Târgu Jiu, în legătură cu motivele care au dus la blocarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului. Cuc a dat vina pe primărie, fără să își dea seama că primar era atunci chiar Florin Cârciumaru, care era lângă el. Senatorul îi transmite lui Cuc să se documenteze mai bine înainte de a face astfel de declarații.

Lucrările la varianta ocolitoare au început în 2014 și s-au oprit la un stadiu fizic de realizare de 40%. Răzvan Cuc a vrut să dea vina pe actualul primar liberal Marcel Romanescu, neștiind că acesta este primar din 2017. “Cele mai mari blocaje, din păcate, le-am întâmpinat din partea autorităților locale care, dacă aș spune că au omis, ar însemna că le acuz de rea intenție. Poate nu au avut pregătirea adecvată să facă planurile parcelare ca să putem face exproprierile”, a explicat ministrul Transporturilor.

Cârciumaru i-a dat o replică joi, la Sud FM. “Legat de centura de la Târgu Jiu, domnul ministru a venit cu câteva declarații care practic aduceau acuze Primăriei Târgu Jiu și altor factori de răspundere. Eu i-am spus de atunci, chiar când ne deplasam dintr-un punct în altul, că nu are dreptate, să se documenteze mai bine prin domnul Neaga, prin Compania Națională de Drumuri, că lucrurile nu au stat așa atunci când s-a demarat investiția. Eu nu am nicio vină că s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus senatorul Cârciumaru.

Mai mult, acesta a spus că ministerul a fost de vină. “În momentul în care s-a deschis șantierul, cei care au dat ordin de deschidere a lucrărilor pe această centură nu a fost decât cei din Ministerul Transporturilor, prin compania condusă de domnul Neaga. Dumnealor trebuia să știe în ce condiții se deschid lucrările și că lucrările care au fost de rezolvat și sunt de rezolvat în continuare se vor rezolva pe parcurs. Aceste lucrări pe care le avea de făcut primăria nu trebuia să sisteze investiția”, a explicat Cârciumaru la postul de radio.

Fostul primar spune că realitatea este alta și anume faptul că din start proiectul a fost greșit. “Trebuie să spună lucrurile așa cum trebuie, că proiectul a fost greșit. Nu este adevărat că au apărut case construite pe traseul centurii după ce s-a aprobat proiectul. O singură casă a fost în această situație, dar s-a demonstrat în timp că cetățeanul respectiv a obținut o autorizație de la primărie pe un fals. Efectiv a prezentat la primărie o adresă de la Secția de Drumuri Craiova în fals. Între timp, angajatul care a dat acea autorizație de construcție în baza unui act fals a și fost dat afară din primărie. Dar, acea casă nu împiedica lucrările”, a spus Cârciumaru.

Senatorul PSD recunoaște și partea de vină a primăriei, dar spune că nu asta a generat sistarea lucrărilor: “Ce este adevărat, primăria a întâmpinat greutăți și în perioada mea, a întâmpinat ulterior greutăți și pe perioada mandatului domnului primar Romanescu, în a definitiva aceste planuri parcelare. Dar, din punctul meu de vedere, nici această situație nu putea să stopeze investiția. Adevăratul motiv a fost că proiectul nu a fost în regulă, că pânza freatică s-a ridicat cu un metru și că a trebuit să refacă documentația, studiul de fezabilitate și proiectul, să organizeze o altă licitație, deoarece constructorul s-a retras. Adevăratul motiv care a dus la retragerea constructorului a fost că cei care au licitat și au câștigat au licitat sub adevăratul preț al lucrării. Important este că, după toate aceste probleme, lucrările vor continua. Avem finanțare pe fonduri europene, așa cum a dat ministrul asigurări, se pare că vor începe lucrările în vară dacă totul se derulează așa cum trebuie, adică să nu se mai conteste câștigătorul licitației”.

Cârcimaru s-a arătat deranjat și de ironiile actualului primar Marcel Romanescu, care a înțeles și el că ministrul Cuc a dat vina pe el.

Vizualizări: 1,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: