Cârciumaru face turul bisericilor în Noaptea de Înviere

Sărbătorile pascale cheamă la „vatră” şi autorităţile judeţului. Ion Călinoiu va pleca mâine în comuna sa natală, unde va rămâne până luni seara. Şi primarul Florin Cârciumaru plănuieşte o deplasare la Negomir a doua zi de Paşti.

 „Voi petrece sărbătorile pascale în familie. Ca în fiecare an îmi voi petrece sărbătorile de Paşti în satul meu natal, alături de părinţi, copii, nepoţi şi alte rude. Sâmbătă vom pleca la Bălceşti, în Vâlcea, şi vom rămâne acolo până luni seara. Voi respecta tradiţia, iar în Noaptea de Înviere voi merge la biserica Boghea împreună cu familia mea, vom lua lumină şi vom ciocni un ou roşu. În dimineaţa de Paşti vom merge la cimitir pentru a aprinde o lumânare la mormântul celor trecuţi în nefiinţă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Şi primarul Florin Cârciumaru va ajunge în localitatea natală. „În Noaptea de Înviere voi fi prezent alături de toţi colegii din primărie implicaţi în organizarea şi buna desfăşurare a activităţii la nivel de municipiu. Vom trece începând cu ora 21.00 pe la toate bisericile să vedem dacă sunt probleme. Vom participa şi noi alături de cetăţeni să luăm lumină la ora 24.00, după care alături de familie vom merge la biserică să luăm Paşte, duminică petrecem în familie urmând ca luni şi marţi să merg în satul Ursoaia, în comuna Negomir să fiu alături de prieteni şi de neamuri”, a declarat Florin Cârciumaru.

În ceea ce îl priveşte pe prefectul Alin Văcaru, acesta va avea mai multe motive de a sărbători. „Paştele îl voi petrece la Târgu-Jiu pentru prima dată. Până acum îl petreceam la ţară la Tismana, dar ţinând cont că în această lună două persoane dragi mie, tatăl meu şi soacra mea, sărbătoresc ziua de naştere îl petrecem în Târgu-Jiu, ca să-i sărbătorim şi pe ei”, a declarat prefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: