Cârciumaru i-a scos lui Rotaru candidatura din cap

Preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru s-a întâlnit ieri cu primarul din Leleşti, Marian Rotaru, căruia i-a scos din cap ideea de a candida la alegerile parlamentare. Cârciumaru i-a explicat că nu are loc la USL şi nici nu va fi exclus din PSD, pentru a putea candida de la alt partid, păstrându-şi în acelaşi timp mandatul de primar. Nici primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, nu a avut mai mult noroc.

După întâlnirea de ieri, primarul bate acum în retragere, Cârciumaru fiind destul de convingător încât să-l facă pe acesta să-şi dea seama că nu e momentul pentru o candidatură a sa la parlamentare. „Mi s-a spus că nu voi fi dat afară din partid pentru că am muncit, dar degeaba. E ca la fotbal, sunt bun la antrenamente, dar când e să intri pe teren, vezi că joacă alţii. Nu o să candidez, asta e clar, şi pot să vă spun că nici nu-mi pare rău. Colegiile astea parcă sunt lăsate moştenire de la unii la alţii. O să-mi văd de treabă şi vă asigur că nu o să-mi pun niciodată lacăt la gură. Voi vorbi ori de câte ori voi considera că e necesar.  În campanie o să fiu alături de colegi pentru a câştiga alegerile. După aceea mai vedem”, spune Rotaru.

Florin Cârciumaru i-a spus lui Rotaru că nu trebuia să încurce lucrurile candidând la primărie, dacă ştia că vrea să fie deputat. „I-am spus direct că şi pe mine, şi pe domnul Călinoiu ne întreabă oamenii dacă nu candidăm la parlamentare, dar consider că nu este momentul. Să vedem ce facem în mandatul acesta şi în 2016 putem avea discuţii pe tema aceasta. I-am şi spus domnului Rotaru să nu mizeze pe sprijinul celorlalţi primari din judeţ, că lui îi spun în faţă că îl susţin, iar mie îmi declară cu totul altceva când ne întâlnim”, afirmă Cârciumaru.

Bucurescu mai iese câteodată în decor

În ceea ce-l priveşte pe Sorin Bucurescu, alt primar care îşi anunţase intenţia de a candida pentru Parlament, Cârciumaru spune că  primarul de la Slivileşti mai iese câteodată în decor. ,,Nu o să-l vedeţi pe domnul Bucurescu că pleacă din PSD, că pleacă de lângă colegii săi de partid'', a adăugat Cârciumaru. Contactat telefonic, Sorin Bucurescu, spune că aşteaptă să vadă ce candidaţi va avea USL pe colegiul 4. ,,Nu exclud posibilitatea de a candida. Dacă ne-am făcut treaba ca primari, nu văd de ce nu ne-am face şi treaba ca parlamentari. Am o relaţie bună şi cu domnul Cârciumaru, şi cu domnul Călinoiu, dar rămâne să vedem candidaţii de pe Colegiul nr. 4,  pentru că în actuala legislatură noi nu am avut parlamentar şi ori de câte ori am fost la Bucureşti am fost aşteptat de un deputat de pe alt colegiu, este vorba de Cosmin Popescu, pe care nu l-am ajutat niciodată nu i-am adus nici un vot'', a ţinut să precizeze Bucurescu.

(Gigi Ciuncanu, Alina Iordăchescu)

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: