Cârciumaru, naş la peste 70 de cupluri

Cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă vor avea parte de o nuntă în adevăratul sens al cuvântului. Conform obiceiurilor străvechi căsătoriile vor fi oficiate în prezenţa naşului şi a cumnatului de mână. De această dată naşul tuturor mirilor va fi chiar primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, care îşi va premia finii cu câte cinci milioane de lei. Cumnatul de mână al cuplurilor va deveni Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare. Cuplurile se mai pot înscrie până la sfârşitul acestei săptămâni.

Peste 70 de cupluri îşi vor serba nunta de aur, de Dragobete, într-un cadru festiv organizat de autorităţi. Nunta se va desfăşura conform tradiţiei, în dimineaţa zilei de 24 februarie. Cuplurile se vor cununa religios la Biserica Trei Ierarhi de pe Calea Eroilor. Vârstnicii vor păşi, în incinta lăcaşului de cult, pe un covor roşu, însoţiţi de naşul şi de cumnatul de mână. Primarul, Florin Cârciumaru va deveni părintele spiritual al tuturor cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Cumnatul de mână al mirilor va fi Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare. „După slujba de reînnoire a jurămintelor, cuplurile vor putea merge la plimbare prin Parcul Central, dacă vremea va fi prielnică. Transportul lor va fi asigurat de un autobuz al S.C. Transloc S.A. Se vor face fotografi la Poarta Sărutului. Fiecare cuplu va primi gratis câte o fotografie de grup”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Cinci milioane de lei pentru fini

Naşul, Florin Cârciumaru, va premia cuplurile cu câte 5 milioane de lei şi câte o diplomă de fidelitate. Primăria va organiza vârstnicilor o masă festivă la un restaurant din municipiu. Atmosfera va fi creată de o formaţie de muzică populară. Pentru acest eveniment consilierii locali au alocat suma de 15 000 lei. Diploma de fidelitate şi premiul vor fi acordate la cererea unuia dintre soţi însoţită de copia certificatului de căsătorie şi copiile actelor de identitate ale soţilor, care să ateste că aceştia domiciliază în Târgu Jiu. Anul trecut, 75 de cupluri şi-au serbat nunta de aur.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: