Cârciumaru: Nu am discutat despre funcţii cu PC şi UNPR

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nu se grăbeşte să împartă funcţiile instituţiilor deconcentrate cu PC şi UNPR. Acesta spune că trebuie urmaţi paşi mărunţi în USD înainte de a discuta despre funcţii. În altă ordine de idei, liderul PSD Gorj pare dispus să continue colaborarea cu PNL. Cârciumaru a precizat că va discuta condiţiile cu preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu.

Rep.: PC şi UNPR au aşteptări mari de la alianţa USD. Ar putea primi funcţii de conducere la deconcentrate?

F.C.: Deocamdată, nu am discutat nimic despre acest lucru. Trebuie să facem paşi mărunţi. În primul şi în primul rând a fost nevoie să semnăm actul de naştere al alianţei USD la Gorj, după care urmează să se semneze protocolul respectiv de fiecare organizaţie în parte în teritoriu. Vedem ce se hotărăşte în Comitetul Executiv, iar în funcţie de hotărârile care se vor fi luate vom discuta şi noi pe plan local.

Rep.: Veţi avea întâlniri cu PC şi UNPR în perioada imediat următoare?   

F.C.: După Comitetul Executiv, urmează să ne întâlnim din nou într-un Comitet Executiv lărgit la care să participe şi Comitetul Executiv din partea UNPR şi Comitetul Executiv din partea PC ca împreună să stabilim un program în baza căruia să organizăm viitoarele alegeri europarlamentare, dar şi un program în care să semnăm protocoale de alianţă USD la nivel de teritoriu în fiecare organizaţie teritorială. Mă refer, la organizaţiile PSD.

Rep.: Veţi colabora în continuare cu PNL?

F.C.: Mă voi întâlni cu domnul Dian şi vom discuta despre colaborarea în continuare dintre PSD şi PNL la nivel de judeţ. Noi alături de reprezentanţii PNL, în teritoriu, avem un program electoral. Consider, că împreună trebuie să ducem la bun sfârşit programul respectiv. Acesta este punctul meu de vedere. Vom vedea ce hotărâre se va lua şi în Comitetul Executiv.

Rep.: Ce se va întâmpla cu postul vacant din Consiliul Local?

F.C.: Este un subiect pe care îl voi discuta cu domnul senator Dian, atât cazul de la municipiu, cât şi cazul de la Consiliul Judeţean. Nu există un protocol scris în acest sens, dar eu consider că trebuie respectată şi înţelegerea verbală în care am stabilit că pleacă un pesedist vine un pesedist, pleacă un penalist vine un penelist. Deşi nu ne afectează la nivelul Consiliului Local Târgu Jiu, nu pierdem majoritatea, este bine ca ceea ce îi revine PSD să îi revină.  

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: