Cârciumaru: Nu trebuia să se strige „Jos domnul Călinoiu!”

Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, s-a declarat nemulţumit de faptul că la mitingul FNME de joi s-a strigat împotriva colegului său de partid Ion Călinoiu. Acesta crede că pe viitor cei care autorizează astfel de manifestări trebuie „să se intereseze de toate detaliile”.

Reporter: Consideraţi că mitingul minerilor a fost unul civilizat?

Florin Cârciumaru: Nu a fost o atitudine corespunzătoare. Atunci când au venit la primărie cu solicitarea de a li se aproba un miting s-a stabilit că va fi un miting civilizat, că vor respecta ce trebuia să respecte şi până la urmă cred că prin atitudinea pe care au avut-o nu le face cinste nici sindicatelor, şi nici celor care au format coloana respectivă. Nu a fost nimeni împotrivă că trebuie să ţină un miting, dar de la a veni în faţa Diviziei Miniere pentru un miting şi a merge mai departe să vii cu pancarte „Jos domnul Ciurel!” sau „Jos domnul Călinoiu!” mi se pare o lipsă de fairplay, o lipsă de tact, o lipsă de respect.

Rep.: De ce credeţi că protestatarii au fost atât de porniţi în ceea ce îl priveşte pe domnul Călinoiu?

F.C.: Aici nu este vorba de politic, nu văd de ce l-au implicat pe domnul preşedinte Călinoiu în această treabă, pentru că eu nu cred că domnul Călinoiu sau Cârciumaru sau eu ştiu ce altă persoană aflată în conducerea administraţiei locale îl învaţă sau nu este de acord cu ce spune domnul Ciurel sau domnul Condescu. Cu toţii ne dorim ca la Târgu Jiu, ca în judeţul Gorj să avem un Complex bine organizat, să avem un Complex funcţional. Din punctul meu de vedere trebuie să existe un respect reciproc. Sindicatele să respecte administraţia, administraţia să respecte sindicatele, să dialogheze pe baza revendicărilor, pentru că până la urmă interesul trebuie să fie comun. Nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat joi şi cred că pe viitor, când se mai dă o aprobare pentru aşa ceva, trebuie să discutăm chiar cu lux de amănunte.

Rep.: Aţi făcut parte din comisia care a autorizat protestul?

F.C.: Nu fac parte din comisia care aprobă, dar o să recomand celor care fac parte din această comisie să ţină cont chiar de toate, toate, amănuntele.

Rep.: Directorul Pităroiu şi-a dat demisia, cum comentaţi acest gest?

F.C.: Nu cunosc motivele pentru care domnul Pităroiu şi-a dat demisia, dar din punctul meu de vedere, ca un fost director de unitate, ca un om care gestionez un act de conducere, gestul domnului Pităroiu este incalificabil. Adică, indiferent care ar fi motivul nu se părăseşte echipa, nu se părăseşte conducătorul care a avut încredere în tine, indiferent care este motivul. Am stat împreună când ne-a fost bine, trebuie să stăm împreună şi când ne este greu.

Rep.: Domnul Ciurel spunea că a fost ilegal protestul pentru că nu s-a încălcat contractul colectiv de muncă, ce părere aveţi?

F.C.: Din punct de vedere al solicitării făcute de sindicate şi discutat în comisia care dă aprobare, mitingul a fost legal. De acord şi cu domnul Ciurel, pentru că de aici în colo noi nu ştim care este substratul, ce suport au avut sindicatele pentru miting, pentru că asta nu este de datoria comisiei care dă o asemenea aprobare.

Vizualizări: 281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: